Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Bringások, hogyan kell beállít...

Bringások, hogyan kell beállítani a megfelelő ülés, és kormánymagasságot?

Figyelt kérdés
Mikor optimális? Ki tudjam nyújtani a lábam, ha a pedál alul van, vagy legyen alacsonyabb az ülés, hogy kicsit hajlítódjon a lábam?
2013. máj. 22. 11:41
 1/3 anonim ***** válasza:

A láb akkor jó, ha nyújtva van, de amúgy mindenkinek más a kényelmes, ezt neked kell kitapasztalnod.

Én pl nem szeretem, ha lent van a kormány, szeretem a viszonylag egyenes háttartást.

Én is egy csomót vacakoltam mire kitapasztaltam hogy a legjobb. Ráadásul minden bicó kicsit más. Most 2 éves a bicóm, és most mondom, hogy igen, ez már jó lesz. Igaz, hogy tavaly sajnos nem tudtam bicózni.

2013. máj. 22. 12:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy a lehető legmagasabbra teszem az ülést, ahol még nem kezd tekerés közben mozogni a csípőm, és a pedált még az alsó ponton is tudom nyomni (tehát nem az van, hogy belerúgok egyet). De egyébként függ a bringától is, a lényeg, hogy te komfortosan érezd magad.
2013. máj. 22. 13:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Nos, az utca nyelve szerint:

Vazmagassag akkor jo, ha a ket combod koze veszed a vazat es a felsocso es a tokod kozott elfer meg egy tojas is :)

Ulesmagassag: kinyujtott labbal tedd a sarkad a pedalra (ne feszitsd ki, csak tartsd egyenesen)

Ulesmelyseg: ha a konyokodet nekitamasztod a nyereg csorohez, akkor a vizszintes karod kinyujtasaval el kell erned a villanyakat.

Kormany elorenyulas (stucni): ha szabalyosan ulsz a nyeregben es az elso kerekre nezel, a kormanynak pont ki kell takarnia az elso tengelyedet.

Nagyjabol ennyi :)

2013. máj. 22. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!