Miért tépik meg a kónuszt a szervizben?
Vittem néhány kereket átfűzetni, centríroztatni és mindegyiknél meghúzták a csapágyat. Nem nagyon, de jó szorosra.
Én mindig szépen beállítgatom hogy finoman fusson.
Miért? Van egy elméletem: kopjon el és vigyem vissza hamar? Mást nem tudok elképzelni.
Nekem jobb elméletem van:Nincs türelmük,vagy nem is tudják normálisan megcsinálni.
Én már nem is viszem szervízbe,mert legtöbbször tök normálisak de mégis kb ugyanúgy hozom el mint ahogy odavittem,ha nem szarabbul.
Úgy értem hogy én normálisan beállított kónusszal viszem be a kereket. Ahhoz nem kellett volna hozzányúlni. De túlhúzva adja vissza.
Én is igyekszem megcsinálni mindent itthon, de a centrír az még nem megy :D
Szerinte meg úgy a normális. :)
Aért húzzák meg, hoy ne lötyögjön jobbra-balra amikor centrírozza. Ez még rendben is lenne az összes gyári kerékagy ilyen a gépi centrírozás miatt. De ha valaki kézzel ügyködik, akkor utána illene visszalazítani egy kicsit. Nem egy nagy kaland.
Ennek több oka is lehet. Az egyik, hogy a kerékpárszerelés egy szakma, mégsincs hivatalos képzés, így gyakorlatilag bárki elmehet bringát bütykölni és mivel hiányszakma, el is megy. Mivel nincs gyakorlata, nincs tisztában vele, hogy a Shimano csapágyakat egy kicsit kotyogósra kell állítani, mivel a betekert és meghúzott tengely/gyorszár adj neki előfeszítést. Ha túlzúzod, szorul. De ezt a kolléga nem tudja, és lehet, hogy puszta jó szándékból húzta meg.
A másik lehetőség, hogy sok a meló így nincs idő a finombeállításokra, összecsapnak mindent.
Mindenhol ez van.
Autó gumis is ráhúzza légkulccsal a csavarokat 200Nm-el, majd jön a nyomatékkulccsal, ami 110Nm-re van állítva és még örül neki amikor lekattan.
Patentszáras a kerék?
Az képes annyit zömülni, hogy az, ami a szervizben az cent(r)irállványon lötyög (mert ott a szerelő nem tépi meg), a bringában normális meghúzás esetén szorulós lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!