Rendszeresen bringázók! Milyen gyakran kell szervizbe vinni a taligátokat?
Évente 1-2alkalom. A hidros fékhez nincs szerszám,olaj itthon. És ha már ott van akkor a telókra is nézzenekrá.
A idősebb hardtail-t itthon szerelem.
A szerelések 90%-át magam csinálom.
A villák szeviz-periódusa le van írva, azt kb. illik tartani.
Olajos fékkel sem szórakozok otthon.
Még a fejcsapágy, amit nem szoktam cserélni, de ez több 10.000 km-t bírni szokott.
Ha minden aprósággal szervizbe mennék, akkor kb. havonta vinném.
8 éve voltam utoljára. Mindent megoldok itthon. Elegem lett a szervizekből, inkább kitanultam a dolgokat, beszereztem a szükséges szerszámokat.
Egyfajta TMK (tervszerű megelőző karbantartás) és "tűzoltó munka" öszvérét hajtom végre. Ha elromlik valami megcsinálom, de a hajtást és a csapágyakat rendszeresen, a futott teljesítmény alapján, tisztítom, kenem.
Szrencsére nagyon ritkán.
A régi retro bicajom 28 éve alatt szinte csak defekteknél látott szerelőt, ezen kívül kétszer fékbowden-csere volt és a végefelé egy váltóállítás. Pedig azt sem mondhatom, hogy értek a bringaszereléshez. Egyszerűen egy jól összerakott szerkezet volt, szerencsém volt vele. igaz, nem egészen rendszeresen használtam, télen nagyon ritkán és előfordult, hogy hónapokig felé sem néztem. Máskor viszont letekertem vele 60-80 km-eket, és időszakosan naponta is használtam.
30 éve még tudhattak valamit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!