Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hány szemesre hagyjam a láncot?

Hány szemesre hagyjam a láncot?

Figyelt kérdés
Jelenleg 11-36-os fogaskoszorú van a bringámon 110 szemes lánccal. 11-34-es raknék fel helyette. Hány szemmel rakjam fel az új láncot? 2x10-es hajtás.
szept. 10. 13:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%

A különbség szinte semmi, maradhat nyugodtan a 110.

Egyébként meg vannak lánchossz kalkulátorok. Csak azokhoz kell tudni a hajtáson lévő fogaskerék fogainak számát is és a bicikli láncszár-hosszát, mert nem ugyanolyan hosszú lánc kell egy S-es és egy XL-es biciklire.

szept. 10. 18:17
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
Youtube-on is van videó, hogy hogyan kell beállítani a lánchosszt. De szerintem sincs akkora különbség 36 és 34 között, hogy más lánchossz kelljen.
szept. 10. 20:02
 3/12 tothp ***** válasza:
61%

Mikor én tanultam, azt írta az írott és íratlan szakirodalom, hogy a nagyjából középső váltóállásnál (3x8 3x9 esetében ez többé kevésbé egyértelmű) a váltógörgők egymáshoz képest egy függöleges vonal mentén álljanak.

De egyébként egy ekkora módositásnál nem nagyon vacakolnék. legyen annyi, mint azelőtt volt.

szept. 10. 20:36
 4/12 anonim ***** válasza:
szept. 10. 22:49
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

#1!

1. Láncvillának nevezik.

2. A láncvilla szinte mindig ugyanaz egy típuson belül. A fő háromszögnek van köze a bringás méretéhez. A hátsó háromszögnek ehhez semmi köze.

szept. 10. 22:54
 6/12 anonim ***** válasza:
26%

#5.

1. nagyszerű

2. Nem tudom mi az a "fő háromszög", de hogyne lenne köze annak a résznek a hosszának köze a lánc hosszához, ami mentén a lánc is megy :) Ha az hosszabb, akkor a lánc is hosszabb, ha rövidebb...

Tessék, minden láncszem kalkulátornál meg kell adni a hosszát (érthető módon)

[link]

[link]

[link]

Vitatkozz azokkal, akik a kalkulátorokat csinálták, hogy szerinted tökmindegy milyen hosszú a bicikli hátsó része, a lánc ugyanolyan hosszú minden esetben.

szept. 11. 08:25
 7/12 anonim ***** válasza:
29%

#6!

Látom a sértődöttség annyit az agyadra ment, hogy a 2. pontot nem tudtad értelmezni. Bár lehet, hogy alapból nem megy ez neked.

De az is lehet, hogy azért válaszolsz így, hogy eltereld a témát a hülyeségedről és így próbálsz hitelteleníteni.

Erős kétségeim vannak, hogy bármilyen külföldi oldalt tudnál értelmezni, hiszen magyarul sem tudsz. Nem mellesleg a szakkifejezéseket sem ismered.

Javaslom, hogy inkább a kérdező oldalon legyen bringás témákba!

Nem vitatkozom ezekkel a kalkulátorokkal (már csak azért sem, mert ezek nélkül is ki tudom számolni a lánchosszt, s ezért nem néztem meg ezeket), csak veled vitatkozom, aki még a válaszom után sem volt képes felfogni, hogy hol írt hülyeségeket.

szept. 11. 11:14
 8/12 Alex Fly ***** válasza:
0%
A láncnak nem a szemeit kell számolgatni, hanem a hosszát méretre szabni.
szept. 11. 13:48
 9/12 anonim ***** válasza:
26%
7. szuper, szóval ha nem vitatkozol a kalkulátorokkal, akkor mégis számít a chainstay (hívd ahogy akarod magyarul) hossza. Akkor meg mi értelme volt azt írni, hogy nem számít? A "fő háromszög" nagyon "szakkifejezésnek" tűnik.
szept. 11. 19:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Hullaegyszerű.

Az eddigi láncodat rakd vissza és megmutatja, hogy jó-e vagy sem.

szept. 11. 20:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!