Hány szemesre hagyjam a láncot?
A különbség szinte semmi, maradhat nyugodtan a 110.
Egyébként meg vannak lánchossz kalkulátorok. Csak azokhoz kell tudni a hajtáson lévő fogaskerék fogainak számát is és a bicikli láncszár-hosszát, mert nem ugyanolyan hosszú lánc kell egy S-es és egy XL-es biciklire.
Mikor én tanultam, azt írta az írott és íratlan szakirodalom, hogy a nagyjából középső váltóállásnál (3x8 3x9 esetében ez többé kevésbé egyértelmű) a váltógörgők egymáshoz képest egy függöleges vonal mentén álljanak.
De egyébként egy ekkora módositásnál nem nagyon vacakolnék. legyen annyi, mint azelőtt volt.
#1!
1. Láncvillának nevezik.
2. A láncvilla szinte mindig ugyanaz egy típuson belül. A fő háromszögnek van köze a bringás méretéhez. A hátsó háromszögnek ehhez semmi köze.
#5.
1. nagyszerű
2. Nem tudom mi az a "fő háromszög", de hogyne lenne köze annak a résznek a hosszának köze a lánc hosszához, ami mentén a lánc is megy :) Ha az hosszabb, akkor a lánc is hosszabb, ha rövidebb...
Tessék, minden láncszem kalkulátornál meg kell adni a hosszát (érthető módon)
Vitatkozz azokkal, akik a kalkulátorokat csinálták, hogy szerinted tökmindegy milyen hosszú a bicikli hátsó része, a lánc ugyanolyan hosszú minden esetben.
#6!
Látom a sértődöttség annyit az agyadra ment, hogy a 2. pontot nem tudtad értelmezni. Bár lehet, hogy alapból nem megy ez neked.
De az is lehet, hogy azért válaszolsz így, hogy eltereld a témát a hülyeségedről és így próbálsz hitelteleníteni.
Erős kétségeim vannak, hogy bármilyen külföldi oldalt tudnál értelmezni, hiszen magyarul sem tudsz. Nem mellesleg a szakkifejezéseket sem ismered.
Javaslom, hogy inkább a kérdező oldalon legyen bringás témákba!
Nem vitatkozom ezekkel a kalkulátorokkal (már csak azért sem, mert ezek nélkül is ki tudom számolni a lánchosszt, s ezért nem néztem meg ezeket), csak veled vitatkozom, aki még a válaszom után sem volt képes felfogni, hogy hol írt hülyeségeket.
Hullaegyszerű.
Az eddigi láncodat rakd vissza és megmutatja, hogy jó-e vagy sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!