Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Itt ahogy látom mindenkinek...

Itt ahogy látom mindenkinek tök fasza spéci bicója van, és csak azzal lehet tekerni. Akkor az hova tehető, hogy én egy 20 éves 3 sebességes agyváltós Gepidával nyomom havi 80-100km-t?

Figyelt kérdés
Szőnyi Ferenc is eleinte egy régi ruszki keróval nyomta. Ha valaki tekerni akar az edzettségért akkor bármivel lehet.
aug. 31. 09:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%

A havi 80-100 km semmi, arra bármi jó. Én konkrétan 10x ennyit tekerek, ott azért már fontos a jó bringa, valami szar szét esne alattam.

Abban amúgy igazad van hogy nem kell feltétlenül full extrás bringa, de a minőség fontos! Nekem van egy 40 éves outim is, kb 100e lehet a piaci értéke, mégis tökéletesen teszi a dolgát, jó sportra is, tekertem már körbe vele egy nap alatt a Balcsit, mert az egy minőségi bringa volt már amikor gyártották. Viszont vannak full extrás bringáim is.

aug. 31. 10:57
 2/14 A kérdező kommentje:
Igazából arra gondoltam, hogy azért sokan azért mert kitalálják, hogy bicikliznek egyből azt hiszik, hogy csak valami méregdrága géppel lehet elkezdeni. Olyan mintha nem a cél lenne a fontos hanem a presztízs, hogy mivel mennek.
aug. 31. 11:22
 3/14 anonim ***** válasza:
55%

Egyetértek a meglátással. Nekem egy Neuzer fitnesskerékpárom van. A belépő kategóriánál nem sokkal jobb.

Az adonyi kompon beszélgetésbe elegyedtem egy öreg pocakos fószerrel, aki ledöbbent, hogy Pestről jövök és oda tartok vissza. Elmondása szerint neki az outiján csak a kerékszett 300.000. Ok.

aug. 31. 11:25
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
Egyáltalán nem kell méreg drága bringával kezdeni, de ha rákattansz, úgyis oda lyukadsz ki. :)
aug. 31. 11:25
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Három sebességessel emelkedőn lehet elég lesz neked a havi 80 100 km is. Így is erősödhetsz. Jó bringával ez semmiség, még a heti 100 is.
aug. 31. 12:51
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Havi 100-at letekersz bármivel. Havi 1000-hez már drágább bicaj kell, ennyi. Ez nem presztízs kérdése. De ez mindennel így van. Ha otthon barkácsolsz, akkor elég az OBI-s fűrész, de ha asztalosként dolgozol, akkor nagyon hamar észreveszed a hátrányait.
aug. 31. 14:44
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

Nekem is öreg bicajom van (30+ éves), eleinte kicsit szégyelltem, de annyira megszerettem, hogy inkább eladtam a másik, fiatalabb példányt. :) (Kettő felesleges volt.)

Természetesen nem sportból tekerek, csak egyszerű közlekedésre használom, havi kb. 200 km-t, nagyrészt síkon. Kényelmes, fürge, nem szakadok meg rajta és elvisz ahová szeretném, ez a lényeg.

aug. 31. 15:18
 8/14 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos az árak ilyenek... ha újonnan veszel bringát, méregdrágán kapsz csak minőséget ennyi...

Használtban meg 100alatt is kapsz alighasznált deore felszereltséget.

aug. 31. 16:48
 9/14 anonim ***** válasza:

Az napi szinten átlagosan 3km,annál többet sétálok a lakásban.

Azt egy camping is tudja kényelmesen. Tudom probaltam hosszabb távon is.

Ha napi szinten lenyomsz ennyit oda már kell a minőség,az pedig drága. Tudom milyen amikor a ló megadja magát alattad.

A másik amig a forint és a fizu mélyebben van mint a Mariana árok alja addig semmi sem lesz olcsó vagy ahoz hasonló.

Az alja cuccokkal szerelt bringa amire 20+ éve maga a forgalmazó is azt mondta,hogy: mountainbike stilusu kerékpározásra alkalmas az ma sem lesz jobb. De mégis 100+ ezer.

És ha meg engedhetem magamnak akkor had tekerjek 2milláa időfutammalma Margit szigeten séta tempóban. (nincs 2 millás bringám, a 2együtt sincs félmillio.)

szept. 1. 00:19
 10/14 MGéza ***** válasza:
Aki akar, az egy áruházi tanyabájkon is el tud kezdeni mozogni, én is azzal kezdem csak rájöttem, hogy sokáig ezt nem fogja bírni, mert nem arra tervezték. Viszont havi 80-100km még nulláról építkezve sem sok, nekem kb napi bevásárlás közben összejön annyi. Még nulláról építkezve sem sok igaz én már ott tartok, hogy 70-80km alatt neki sem vágok, de inkább 100+ legyen, hetente minimum kétszer. Na, oda már kell a spéci kerékpár, ha teljesítményt is akarsz meg hogy bírja is, te is hamar rájönnél hogy oda már a 20 éves bicód ha naponta hajtod, édeskevés. Na persze, a 300k-s kerékszettel azért kicsit túl van lihegve a dolog, annyiért már jó kis felnifékes karbon outit lehet venni, ami azért még bőven jó sportolni. De akkor már havi 1000-2000 között teker az ember.
szept. 7. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!