Három biciklis kérdés: szép színű márka, női váz, bal oldali váltó…? Kifejtem.
1. Szeretnék új biciklit venni, főleg Balaton körül használom, egyre komolyabban, de nem versenyszerűen. Kövezzetek meg, de ha már ráköltök kb fél milliót, életem első saját felnőtt biciklije legyen marka szép :) az intersportban leginkább szürkéket láttam, hol érdemes szerintetek nézni? Bordó, türkiz vagy metálkék jó lenne.
2. Néztem a női vázakat, amik nem alul íveltek és könnyen átléphetők, hanem csak kicsit vannak lejjebb a fárfi váznál, tehát nem nagyon lehet elől átlépni. De akkor miért jobb, mint a férfi?
3. A kormányon a baloldali váltó mit csinál? Hallottam már olyat, hogy a másik kerékre vonatkozik, ami biztos nem igaz, olyat is, hogy alkor kell használni, ha gyoraan akarok többet váltani. A bringaboltban az egyiken három fokozatos volt a bal és tíz a jobb, az eladó azt mondta, 30 fokozatot tud. Vagyis a kettőt megszorozzuk egymással, de alkor hogy kell jól használni?
Az jó opció. Nagy, jól guruló vékony kerék, kellemes kényelmes vázgeometria, sárvédő, hogy ha tócsába hajtasz ne nézz ki úgy mint egy borz, meg hasonlók.
Első teleszkóphoz ne ragaszkodj, mert nehéz mint a só és amelyik ér is valamit, az annyiba kerül mint egy komplett alsópolcos bringa.
Ellenben ha belefér, akkor egy integrált középcsapágyhoz igen. Nagyon kellemes a tekerés egy Hollowtech 2 vagy hasonló merevségű középrésszel.
Köszi, ezeknek utánanézek.
Azt még nem értem, hogy ha az ejtett váz olyan magasan van, hogy hátul kel pakolni a kábat, akkor miért jobb egy nőnek, mint egy férfi bicikli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!