Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Országúti SPD cipőből csak...

MGéza kérdése:

Országúti SPD cipőből csak lapos talpú létezik?

Figyelt kérdés
Nem hinném, hogy nem lenne rá igény, mert így elég könnyű kicsorbítani a stoplit, a néhány embernél látott kifordított lábas kacsázást sem tartom megoldásnak. Tudom, tudom, az egyszerű megoldás az MTB-SPD pedál lenne, de azt stílusidegennek tartom.

aug. 8. 11:39
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

#10: Igen, sőt azt is néztem hogy létezik "trekking" spd kategória is, szerintem az a túrázós. Vagy sima szögcsapos monti platformot teszek fel, abba illeszkedő cipőt húzok... Valami lesz, még az is lehet hogy nem az outival megyek, de valahogy már sokkal kényelmesebbnek érzem mint a montimat.

#9: Neked csak annyit hogy gondolkodtál már azon hogy a rendszeres napi tekerős útvonaladon ha előfordulna mondjuk egy 10-20m magas gáthíd vagy ilyesmi, akkor egyszerűbb lenne egy olyan talpkialakítású cipő, amivel nem vered szét az SPD stoplit, ha járni kell? Azért nem biztos, hogy 1-2 havonta új stoplit venni, az olyan gazdaságos megoldás. Tudom, nem mindenkit érint a probléma.

Lehet egyszerűen lemondok a look rendszerről az MTB-SPD kombó javára.

aug. 10. 08:30
 12/25 anonim ***** válasza:
Egyébként az SPD-SL/Look/Keo stoplinak (nagy műanyag háromszög) kizárólag a versenysportban van létjogosultsága. A két nagy előnyéből (könnyű stopli, minimális holtjáték) a hobbi bringások nem igazán profitálnak. Viszont ha nem jó a beállítás, akkor a térdízületeidet le tudja darálni...
aug. 10. 09:02
 13/25 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már, hogy 1-2 havonta kellene újat venni mert gyalogolsz néhány métert naponta. Műanyag a stoplid vagy mi?
aug. 10. 10:00
 14/25 A kérdező kommentje:
Nem viccelek. A szürke keo stopli anti-slip része hamar csorbul és akkor sokkal nehezebb bepattintani.
aug. 10. 10:13
 15/25 anonim ***** válasza:
Akkor nem 1-2 métert sétálsz benne naponta, hanem inkább 1-2 kilométert.
aug. 10. 13:27
 16/25 anonim ***** válasza:
Hol van ez a kikerülhetetlen 10-20 méteres gáthíd? (Bár nem tudom, mi az a gáthíd.)
aug. 11. 15:07
 17/25 A kérdező kommentje:

Több helyen is van, ez például Tassnál, a Ráckevei- Duna betorkollásánál vezet át egy gáton. Nem lehet kikerülni.

[link]

aug. 11. 15:31
 18/25 anonim ***** válasza:

#17!

Ez hülyeség. Simán ki lehet kerülni. Pesze, ha te direkt szivtod magad és arra mész, amerre bringával nem lehet...

aug. 11. 17:34
 19/25 A kérdező kommentje:
#18: Nem lehet! Csak azon túl van olyan rész ahol nyugodtan, jó minőségű utakon lehet kerekezni. A legközelebbi híd Ráckevénél van, odáig a csodálatos 51114-es számú Szalki úton vezet 10-12km minősíthetetlen aszfalt, majd le lehet menni az üdülősorra, ami olyan elmegy kategória, vagy fel kell menni az 51-es főútra. Tehát vagy odafele megyek rá vagy visszafele. Én erre a környékre születtem, kevés más választható útvonal van.
aug. 11. 18:50
 20/25 anonim ***** válasza:
Csináltass egy suszterrel cipőtalp póttalpat pedálból amit feldugsz a cipőd aljára amikor gyalogolni akarsz. Kicsit magasabb lesz, olyan ortopédka, cserébe teljes körűen funkcionális és nem rohad szét.
aug. 11. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!