Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A bicajomról minden évben, kb...

A bicajomról minden évben, kb 1000-1500 km (90% aszfalt) után letörik a sárvédőt tartó fém öntvény. Ez másnál is probléma?

Figyelt kérdés
Igaz, elég keskeny, nem a széles MTB-re való fül, de szerintem akkor is többet kéne bírnia...
aug. 7. 09:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én me´g nem is láttam öntvényböl. Nekem hengerelt anyagból van, az nem olyan rideg, még az életben nem tört le.
aug. 7. 09:37
 2/14 A kérdező kommentje:
Öntvénynek hívom, de fogalmam sincs, miből van és hogyan gyártják. Szóval az a fém pecek, amire felhúzod a sárvédőt.
aug. 7. 10:00
 3/14 anonim válasza:
Hát a régi orosz meg Csepel bicajokon ez inkább 30 év után volt jellemző, akkor is a hajlás vagy a rozsda miatt. Anyaghiba.
aug. 7. 10:01
 4/14 anonim ***** válasza:
Az enyémen is elengedett az a "pöcök", ami tartja a pálcákat. Le is szereltem inkább a sárvédőt, mielőtt a pálcák benéztek volna a küllők közé... De ez egy több, mint 30 éves bicaj, megbocsájtható.
aug. 7. 17:55
 5/14 anonim ***** válasza:
70%

Fotót kérünk!

Így elképzelhetetlen hogy miről beszélsz.

aug. 7. 19:01
 6/14 anonim ***** válasza:
Nálam nem probléma, mivel nincs sárvédőm. Anyám Csepel biciklijén van sárvédő és már tiszta rozsda az egész (nem akarja lecserélni). Viszont az a bizgentyű ami a vázhoz rögzíti nem tört még el, pedig rendszeresen a sárvédőnél támasztja neki valaminek a biciklit. Csak a pálcák szoktak elgörbülni, azt meg kézzel visszagörbítem neki mikor reklamál hogy rossz a bringa.
aug. 7. 21:47
 7/14 anonim ***** válasza:
Jah, toljál már fel valami fotót, mert elképzelni se tudjuk mi a fenéről hadoválsz.
aug. 8. 02:34
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem hiszem el, hogy még nem láttatok "sárvédőt tartó fém öntvényt"... OK, lehet, hogy nem öntvény, nem vagyok se lakatos, se kovács.

Tessék, itt egy link. [link]

És természetesen a fém részről van szó.

aug. 8. 08:43
 9/14 anonim ***** válasza:
69%

Pont azért nem tudom elképzelni hogy miről beszélsz, mert szakmabeli vagyok.

A laikusok össze-vissza hadoválnak és igyekeznek szakszavakat beleszőni a szövegbe hogy nagyon okosnak tűnjenek és emiatt még érthetetlenebb lesz amit mondanak. Ha valaki odajön, hogy segítsek akkor megkérem hogy csendben mutasson rá hogy mire gondolt. Az orvos is ezért kérdi hogy mutasd meg hol fáj, mert majd ő tudja hogy azt ami fáj hogy hívják.

A sárvédőben lévő L alakú cucc az egy sima lemezdarab. A leggagyibb, legolcsóbb lemezeket használják fel ilyen célra. (Vagy spiáter. De nem valószinű, mert az még törékenyebb) 1990 forintért nem fogsz mozdonyalváz minőségű "vasat" kapni.

Még mindig nem tudjuk hogy neked konkrétan milyen sárvédőd van. De ha olyan mint a képen és nincsenek pálcái amivel a villához is rögzítve van akkor minden terhelést ennek az egy lemezdarabnak kell felvennie. Jó úton is azért megy tönkre, mert a menetszél belekap a műanyag részekbe és csavargatja ide-oda (mivel nincs pálcákkal kimerevítve). Sőt szeles helyen még a kerékpár álló helyzetében is tud egy ilyen minőőőőségi sárvédő mozogni.

Két megoldás van:

Veszel ebből a sz.rból még 10 garnitúrát és cserélgeted vagy

Veszel normális sárvédőt ami kitart sok évig.

aug. 8. 09:04
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi!

A "laikus nem tudja, mi a neve" részre most nem reagálnék, az én szakmámnak is jelentős része abból áll, hogy kitaláljam, mire gondol a költő.

Azt is értem, hogy mitől törik le.

Azt nem tudom, hogy ez amúgy mennyire gyakori jelenség. Mennyire "gyakori kérdés"... Ezért megkérdezem a gyakorikérdéseken.

aug. 8. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!