Amatőr kerékpárversenyzők, hogyan készültök fel egy verseny során fellépő műszaki problémára?
Imával.
Nem lesz műszaki probléma! Nem lesz műszaki probléma! Nem lesz műaszaki probléma!
Hát tutti valami idióta fog belédborulni.
Elsősorban defektre vagy láncszakadásra gondoltam. Én eddig csak MTB versenyeken indultam, mostanában gondolkozok az országútin. Maratonokra értelem szerűen szoktam vinni pótbelsőt, pumpát, láncbontót, a rövidebb versenyekre ahol köröket megyünk oda semmit.
Viszont ahogy néztem az országúti versenyzőket nem sok mindent láttam náluk. Például pumpát egy biciklin sem. Vagy csak jól elrejtenek mindent a zsebükbe? Vagy csak egy patront visznek és a belső nélküli rendszer betömíti magát egy defektnél?
Vannak kicsi, 15-18 centis pumpák, amik elférnek egy kis nyeregtáskában.
Pl. ez 165mm hosszú: [link]
Ha széttéptél már kormányt és vázat is, akkor az valami hulladék lehetett.
Bár lehet, hogy te 2000 wattal sprintelsz.
Egyszer szakadt láncom, pedig párszázezer km-t már letekertem.
#6: Igen, ha az ember díszítő elemnek gondolja a váltót, akkor hamar kinyírja a legjobb láncot is. :)
Én a magam részéről különösebben nem készülök rá, nem állatkodok, kínozom fölöslegesen a gépet, ismerem az utat, kerülöm a kátyúkat és defektálló külsőt használok, gondosan max közelébe pumpálva, ami minimalizálja a felütés valószínűségét is. Problémám több ezer km alatt egyszer volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!