Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen hangja van normális...

Milyen hangja van normális esetben?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy shimano agyat újracsapágyaztam. Új golyók, zsír kúnusz beállítás. Nem szoros és nem is lötyög. Beraktam a helyére, megpörgettem és olyan hang jön ki mintha a golyók kattognának. Nem volt semmi hiba a felületekben. Ez rendeltetés szerű hang ilyen agyaknál? Eddig csak iprai csapágyas agyam volt azért kérdezem. Előre is köszönöm a segítséget.
2024. jún. 24. 18:22
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
9db van benne oldalanként. Mind benne van. Lehet azért van ez a hang mert szoros?
2024. jún. 25. 08:22
 12/32 anonim ***** válasza:

Én tegnap kentem újra egy ilyen kónuszos Shimano agyat. Rémesen egyszerű és olcsó konstrukció. Ha nem húzom meg eléggé, lötyög. Ha meghúzom normálisan, akkor kézben forgatva rág. A kereket megpörgetve szépen gördül, de rág... bármit csinálok vele. Eleve ezért szedtem szét, mert gondoltam kiszáradt és koszos, de nem. Pont ugyanolyan lett friss zsírral is.

Előtte nekem is ipari csapágyas kerekeim voltak, amik úgy futottak mint a vaj, 0 hanggal. A pedálokkal ugyanez a tapasztalatom.

Ipari csapágyasat kell venni.

2024. jún. 25. 16:43
 13/32 A kérdező kommentje:
Egy versenybringás ismerősömmel találkoztam ma és ő felvilágosított. Jó lett a szerelés meg minden. A kónuszos golyós agyaknak van ez a "golyó" hangja ami semmi rosszat nem jelent. Tekerés köztzben nem hallatszik semmi csak amikor a fülemet oda rakom. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
2024. jún. 25. 19:20
 14/32 anonim ***** válasza:

12. be lehet állítani egy kónuszos agyat is tökéletesre. Csak ezek szerint te türelmetlen, vagy balfék voltál. Sőt még utána is lehet állítani ahogy kopik. Az iparis csapágy ezt nem tudja, az ha kopik akkor már csak macskát dobálni jó.

Oké kérdező, akkor ezek szerint csak túl jó a füled :D

2024. jún. 25. 19:24
 15/32 A kérdező kommentje:
Igen azt mondta cimbora aki maga szereli a 3milliós verseny bringáját, hogy tökéletesre sikerült beállítani. Nem is érti, hogy így elsőre hogyan sikerült.. kb 1 órát játszottam vele mire jó lett. Közelről tényleg a golyóknak a hanját lehet hallani. Én is megdöbbentem.
2024. jún. 25. 19:35
 16/32 A kérdező kommentje:
12. Lehet, hogy sérült a golyó vagy a kettő futófelület közül az egyik. Mindennek simának kell lennie.
2024. jún. 25. 19:36
 17/32 anonim ***** válasza:
Nem golyó az. Gördülőelem!
2024. jún. 25. 20:50
 18/32 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk az sem baj ha ugyanoda rakod vissza ahol voltak, nem a másik oldalra.
2024. jún. 25. 22:38
 19/32 anonim ***** válasza:
Az gyakorlatilag teljesen mindegy hova rakja vissza, a lényeg, hogy ne legyenek sérültek. (persze a leglököttebbek eredeti shimano golyókat vesznek és minden zsírzáskor kihajítják az összeset és újat raknak bele)
2024. jún. 25. 23:55
 20/32 anonim ***** válasza:

#13 Az ipari csapágy minden szempontból jobb, mint teleszórni golyóval magát az alkatrészt és azon görgetni egy másikat, de haszontalan tömegnövekedéssel és helyveszteséggel járna, ezért nem lehetne tartani a pillesúlyt és a miniatűr méreteket. Kell neki a hely és a megfelelő falvastagság / átmérő, hogy bele lehessen préselni valamibe.

Mountain bike esetében a kónuszos csapágyazás maximum alsó kategóriában létezik - ha egyáltalán még létezik. ma már lehet máshol annyit spórolni, hogy ne a tengely és kerékagy átmérőjén kelljen, így nyugodtan lehet átütőtengelyes a bringa elől-hátul.

2024. jún. 26. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!