Milyen hangja van normális esetben?
Én tegnap kentem újra egy ilyen kónuszos Shimano agyat. Rémesen egyszerű és olcsó konstrukció. Ha nem húzom meg eléggé, lötyög. Ha meghúzom normálisan, akkor kézben forgatva rág. A kereket megpörgetve szépen gördül, de rág... bármit csinálok vele. Eleve ezért szedtem szét, mert gondoltam kiszáradt és koszos, de nem. Pont ugyanolyan lett friss zsírral is.
Előtte nekem is ipari csapágyas kerekeim voltak, amik úgy futottak mint a vaj, 0 hanggal. A pedálokkal ugyanez a tapasztalatom.
Ipari csapágyasat kell venni.
12. be lehet állítani egy kónuszos agyat is tökéletesre. Csak ezek szerint te türelmetlen, vagy balfék voltál. Sőt még utána is lehet állítani ahogy kopik. Az iparis csapágy ezt nem tudja, az ha kopik akkor már csak macskát dobálni jó.
Oké kérdező, akkor ezek szerint csak túl jó a füled :D
#13 Az ipari csapágy minden szempontból jobb, mint teleszórni golyóval magát az alkatrészt és azon görgetni egy másikat, de haszontalan tömegnövekedéssel és helyveszteséggel járna, ezért nem lehetne tartani a pillesúlyt és a miniatűr méreteket. Kell neki a hely és a megfelelő falvastagság / átmérő, hogy bele lehessen préselni valamibe.
Mountain bike esetében a kónuszos csapágyazás maximum alsó kategóriában létezik - ha egyáltalán még létezik. ma már lehet máshol annyit spórolni, hogy ne a tengely és kerékagy átmérőjén kelljen, így nyugodtan lehet átütőtengelyes a bringa elől-hátul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!