6 éves gyerek nem tud biciklizni?
Én sem tudtam sokáig kerékpározni, mert frusztrált voltam. Ha nekiálltam a kertben tanulgatni mindig verés lett a vége, mert tuti hogy anyám valamelyik virágát letörtem ahogy elgurultam mellette és alaposan elvert miatta. Még akkor is kaptam amikor a rózsabokorba estem bele a kerékpárral és vagy 100 helyen véreztem a tüskék miatt. A rohadék muskátlitól PTSD-m van 40 éve és rohamot kapok ha valahol meglátok egyet, mert arról akkor is letört a virág ha csak ránéztem. Persze ezért is elvert.
Aztám 10-11 éves korom környékén egy nap valami hirtelen megváltozott. Elővettem a kerékpárt, egyedül, önállóan, kérés nélkül. Leszereltem róla a mankókerekeket és elkezdtem gyakorolni az udvarban és gyakorlatilag egy délután alatt megtanultam. Azóta wc-re is kerékpárral járok.
Nem vered a gyereket?
Nalátod.
Hagyjátok rá, ne erőltessétek.
Legyen a keze ügyében a kerékpár, legyen kitéve neki, hogy ha akarja akkor tudja próbálgatni.
Aztán ahogy a többi kissrácot látja majd kerékpározni, meg majd lemarad tőlük gyalog, úgy szépen rá fog "kényszerülni" a bringára.
"de az apja már kiabál vele miatta"
Hát akkor ebből már csakazértse lesz biciklizés.
Előbb apát kéne leállítani, aztán jó darabig jegelni a témát. Egyébként felnőtt lesz, mire magától(!) rájön, hogy bringázni jó.
"több anyuka jelezte, hogy bizonytalan még a gyerekük a biciklizésben. Így most megnyugodtam"
Tüntessétek el azt az otthoni bringát, ne is lássa egy jó ideig apuka meg fogja vissza magát a témáról teljesen. Nyáron inkább tanuljon meg úszni.
Nem kell eltűntetni azt a bringát, csak nem kell erőltetni.
Ha az apja nem szokott bringázni, akkor nem ő tanítsa.
Betolod, teker, örül.
Nem kell azonnal elvárni, hogy felüljön, elinduljon és meg is tudjon állni.
Örüljön annak, hogy tud egyenesen menni 30 métert, miután betoltad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!