Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Országútisok szoktatok a...

Országútisok szoktatok a kerékpárra lámpát és prizmákat szerelni meg csengőt?

Figyelt kérdés

Nem tudom nekem egy szép versenybringára úgy nem illene egy pár prizma meg csengő, nem bevásárló kocsi ez.

A lámpa az még elmegy, de amúgy szinte mindig nappal megyek.

2024. jún. 17. 13:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
73%

Ez nem szépség vagy ízlés kérdése: a KRESZ világosan előírja a lámpát elöl és hátul, az első küllőprizmákat, valamint a csengőt.

Csengőből lehet kapni olyat, ami szinte alig látszik (ahogy már valaki írta előttem, a Knog Oi ilyen, de ha nem akarsz érte 10+ ezret kiadni, az Aliról rendelhető vele teljesen megegyező kínai másolat kb. 300 Ft-ért.

A lámpa szintén nem felesleges, mert az országúton létfontosságú, hogy messziről is látszódjál, arról nem beszélve, hogy ha elhúzódik az edzés, akkor lámpa nélkül szarban vagy a sötétben.

2024. jún. 20. 08:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
De a lámpát nem kell fixen rögzíteni, nekem is levehetősek vannak, alapból nincsenek rajta az outin, de nálam vannak mindig szükség esetére.
2024. jún. 20. 08:44
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
12: Így van! Nekem is a mindig nálam lévő hátizsákban utazik a Cateye, jó párszor kihúzott a szarból, amikor elmértem a kört és rámsötétedett az erdőben. (Mondjuk én montizok). A hátsó piros villigót viszont tanácsos mindig fent hagyni és nagyobb forgalmú, lakott területen kívüli utakon állandóan bekapcsolva vagyni, mert a láthatóság létfontosságú egy bringás számára!
2024. jún. 20. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!