Országútisok szoktatok a kerékpárra lámpát és prizmákat szerelni meg csengőt?
Figyelt kérdés
Nem tudom nekem egy szép versenybringára úgy nem illene egy pár prizma meg csengő, nem bevásárló kocsi ez.
A lámpa az még elmegy, de amúgy szinte mindig nappal megyek.
jún. 17. 13:43
1/13 anonim válasza:
A bringa egy közlekedő eszköz. Közúti forgalomban fel kell szerelni, amivel fel kell szerelni.
2/13 anonim válasza:
Lámpából és csengőből is lehet kapni olyat, ami országútira való és nem is látszik. Pl. lámpából Knog Blinder, csengőből Knog Oi. Hátul meg ott a Varia radar, az lámpa is egyben. Prizmám nincs, de a cipőm fényvisszaverős oldalra is, meg amúgy se megyek sötétben sehova.
3/13 anonim válasza:
Prizma nem kötelező ha a gumi oldalán van fényvisszaverő csík.
4/13 MGéza válasza:
Lámpán rakok fel bár nem sötétben tekerek, ha túl árnyékos az út, jól jön. Egyébként meg nem. Csengő ultegra racsni mellett teljesen fölösleges, 100 méterről hallanak ha abbahagyod a tekerést. Prizmát előre-hátulra a mai 200+ lumenes lámpák mellett kb csak KRESZ előíráshoz ragaszkodás, a a lámpa esetleges lemerülése miatt van valami értelme felrakni. Aero küllőre nem gyártanak, talán a fényvisszaverő csövecskéket lehet valahogy ráműteni, illetve létezik fényvisszaverő vagy ledesz szelepsapka(nem tudom mennyire szabályos)én nem szenvedek vele. Fényvisszaverős, ténylegesen edző outira való külső alig akad a piacon.
5/13 anonim válasza:
6/13 anonim válasza:
Nekem prizma nincs, lámpát teszek fel rá ha sötétben megyek de nem jellemző, és van egy kis csengő.
Amúgy az országúti nekem sporteszköz, nem közlekedési eszköz. Közlekedésre külön bringám van, azon van minden.
7/13 anonim válasza:
Bevásárló kocsin se prizma, se csengő nincs.
9/13 anonim válasza:
Még jó hogy se nem bevásárló kocsi,se nem versenybringa. Szerintem a lámpa az a minimum,még montira is rakok lámpát pedig tényleg csak akkor megyek úton hogy ha magyon muszáj. Többit meg el lehet dönteni,ha sokat mész forgalomban szerintem fényvisszaverő nem árt. Akár valami kis szar felragasztható csík a felnire,több mint a semmi
10/13 tothp válasza:
6-os
Az rendben van, hogy neked nem közlekedési eszköz. De a forgalomban veszel vele részt. Ettől kezdve a KRESZ szerint annak minősül. Akkor is, ha a hegyekbe mész sportolni, vagy a a sarki boltba kifliért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!