Napi kétszer fél óra biciklizés jónak számít,vagy kevés,fogyókúra szempontbol?
Ha elég intenzív, akkor lesz látszatja. Súlyodtól (meg kerékpártól, sebességtől, beállításoktól, ellenszéltől, sok egyébtől) függően ez napi 500-800 kcal is meglehet.
Ha nem eszel egy falattal sem többet, mint eddig, a napi 500 kcal is kb heti fél kiló fogyásnak felel meg (plussz a vízvesztés, de azt illik pótolni). Az havi 2 kiló, a bicajos-bejárós szezon végéig (kb. szeptember-október) egy 10-est is leadhatsz csak ezzel.
Az a fel ora inkabb 200-300 kcal.
De mindenkeppen jo. Nyilvan mar sokkal jobb lenne 2x50 perc de a fel ora is jo
Hááát.... Nekem fél óra bringa nagyom max 100 Kcal, dinamikus-sportos tekerés mellett. Órával mérem. Mondjuk én egy vékony nő vagyok, neked valamivel biztos több, de mondjuk a napi 1 órára 300 Kcal-nál többet ne számolj. 1 kg fogyáshoz 7700 kalóriát kell elégetni, tehát egy hónap alatt le tud menni vele 1 kg, de hát ugye ez nyilván étkezés függvénye.
Én pl annyit zabáltam miután leszoktam a cigiről, hogy hiába bingágztam heti 150-200 km-t, sikerült kevesebb mint egy év alatt felszednem 8 kilót, ami a normál tesstömegem 15%-a, az nagyon sok. Végül bele kellett állnom a kalóriaszámolgatós mizériába hogy le tudjam adni. Szóval segít a bringa, és mozogni amúgyis kell, már csak az egészséged miatt is, úgyhogy nagyon jól teszed hogy elkezdtél tekerni. :) De a fogyásodban nem ez fogja hozni a megvátlást, ne várj tőle túl sokat.
#5!
Kizárt, hogy fél óra csak 100 kcal legyen, ha sportosan megy az ember.
500 kcal/óra, ha már halad az ember, nem csak "sétál" és 700 körül van, amikor tényleg sportosan tolja.
Versenyen meg 1000 kcal/h is lehet. Persze a lejtőkön csökken az átlag és nem is lehet 5-6 órán át ilyen terheléssel menni.
De a lényeg, hogy fél órákkal nem lehet fogyni, mert az a gyors tartalékokból megoldja a szervezet. Időnként kell egy hosszabb kör és hétvégén menni egy-egy hosszabbat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!