Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen tipusú kerékpárt lenne...

Milyen tipusú kerékpárt lenne érdemes vennem ?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy új kerékpárt de nem tudom melyik típus lenne q legjobb.

Főleg városi közlekedésre használnám aszfalton.

A legfőbb szempont a kényelem.

2024. máj. 6. 08:12
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Ha a kényelem a legfontosabb és aszfalton használnád, akkor egy trekking.
2024. máj. 6. 08:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja, trekking vagy city bike és nőit vegyél akkor is ha pasi vagy, ha a kényelem az első.
2024. máj. 6. 09:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne kipróbálni többfélét. Én trekkingről váltottam országútira és sokkal kényelmesebbnek érzem, a derekam és főleg a seggem kevésbé fáj az eltérő súlyeloszlás miatt. Érdemes esetleg megfontolni egy montit is. Igaz, lassú lesz, de egy 50-54mm széles gumi alacsony nyomáson teljesen kisimítja a rossz utakat. Megmondom őszintén, én trekkinget nem vennék. Ha számít a sebesség, akkor egy országúti vagy fitness, ha pedig a kényelem, akkor egy 29-es monti valami aszfaltmintázatú gumival. A trekking meg pont a kettő között van, se nem kényelmes, se nem gyors.
2024. máj. 6. 10:17
 4/9 MGéza ***** válasza:

A trekkinget és a cityt sokan egymás szinonimájának tekintik, pedig nem azok. A trekkingen általában egyenes, gyakran változtatható dőlésszögű kormány van, míg a városin széles, rendszerint egyenesen álló a kormány ami a kerékpáros felé enyhén vagy jobban hajlított. Persze a kettő között nagy az átfeddés, de azért nem ugyanazok, a váltó is különbség, a városin gyakran nincs, a drágábbakon van Nexus vagy alap Tourney, gyakran elől csak egy tányéros. A Trekkingen nem ritka az Alivio/Deore, változatosabb terep leküzdéséhez.

Én azt mondom kérdező, neked egy rendesen felszerelt városi lenne az ideális. Feltéve hogy csak városban akarod használni, helyben.

2024. máj. 6. 12:53
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen csak városi közlekedésre lenne.

Hétvégén megnézek pár trekkinget és városi is aztán kipróbálom őket.

Köszönöm a válaszokat.

2024. máj. 6. 13:30
 6/9 anonim ***** válasza:
#5: Még annyi, hogy ha csak sík terepen használod én agyváltósat néznék.
2024. máj. 6. 13:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Én egy 1x6-os városit használok. Vettem mellé egy trekkinget de el is adtam, mert nem igazán szerettem, dög nehéz is volt. A városin visszahajló kormány van, nekem ez a legkényelmesebb, és 37-es gumik futóéllel, ezzel elég fürge is.
2024. máj. 6. 15:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Vagy cross trekking is belefér.
2024. máj. 6. 16:26
 9/9 anonim ***** válasza:

"Női" vázas city bringa nexus 3-al.

Tessék, 121eFt.

[link]

2024. máj. 6. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!