Érdemes kerékpárt vásárolnom?
Jelenleg van egy 26"-os MTB-m amit régebben nyertem, vele kettő gond van. Egyrészt kicsi rám, kb 28" lenne nekem jó, és így fáj a hátam biciklizés közben. Másrészt MTB, amivel hosszabb távon nem tudok annyira helytállni mint egy crossal. A váltójával egyébként történt valami gond, mivel a max fokozatra nem tudok vele kapcsolni.
A kérdés az, hogy vegyek-e egy új biciklit. Budapesten lakom, városon belül nagyrészt tudok bubizni - picit kényelmetlenül, mivel nem mindenhol lehet letenni és 30 percenként váltani kell, hogy ne számoljon fel percenként 40 forintot.
Iskolába járáshoz és a mindennapokban nincs szükségem kerékpárra, viszont sportolásként és egyéb események alkalmával használnám. Sportolásként használva 70-80km-t szoktam megtenni. Utánanéztem és béreltem már kerékpárt amikor sportolni szerettem volna, de az volt a tapasztalatom, hogy elég drága - napi kb. 4000ft ami igazából nem is napi mivel záróráig vissza kell venni -, másrészt elég kényelmetlen az, hogy az határozza meg az utamat, hogy a legvégén még vissza is kell vinnem a biciklit. És amúgy kerékpárt sem lehet bérelni akárhol.
Egyébként kerékpár szereléséhez és fenntártásához nem értek.
Vegyek-e egy új kerékpárt, ez a kérdés. Most felgyorsult ez a téma, egyrészt azért mivel tavasz van, másrészt mert a Spárban összegyűjtött matricákkal tudnék kedvezményesen venni egy KTM kerékpárt május közepéig.
"50.000,- Ft a kedvezmény a 299.999,- Ft vagy az alatti vételárú kerékpárnál
75.000,- Ft a kedvezmény a 300.000,- Ft és 399.999,- Ft közötti vételárú kerékpárnál
100.000,- Ft a kedvezmény a 400.000,- Ft vagy a feletti vételárú kerékpárnál"
Ez egyébként egy picit csúsztat, mivel a legtöbb kerékpár ára 99.999-re végződik, tehát ha 75.000 helyett 100.000 forint kedvezményt szeretnék akkor egy 399.000ft helyett egy 499.999est kéne választanom - bár lehet, hogy van valami 430.000 is.
Szerintetek szükségem van kerékpár vásárlásra?
Ezt csak te tudod. Ha belefér anyagilag akkor vegyél. Ha nem akkor ne.
Én a te helyedben tuti nem vennék de nem is használom annyiszor
"Jelenleg van egy 26"-os MTB-m...Egyrészt kicsi rám, kb 28" lenne nekem jó, és így fáj a hátam biciklizés közben. Másrészt MTB, amivel hosszabb távon nem tudok annyira helytállni mint egy crossal. A váltójával egyébként történt valami gond, mivel a max fokozatra nem tudok vele kapcsolni."
Elmész vele egy bótba, a hátsó váltót megjavíttatod. Veszel bele üléscsövet, megoldatod, hogy a kormány magasabban legyen (kormánycsere, stucnicsere stb) és kész is a bringa ami tökéletes lesz neked.
2
Akkor lenne tökéletes, ha a felsoroltak mellé még vennék egy nagyobb vázat és két nagyobb kereket. Ja, ez már az, mintha vennék egy újat
26-os kerekű MTB tudsz venni 150 és 195 centi magassághoz is. Nem a kerék mérete a meghatározó, hanem a vázé.
Nagyobb kerékre (29) MTB esetén lenne szükséged, ha sokat terepezel.
De neked bővel jó lenne a mostani bringád, ha a mérete jó lenne.
Még az is lehet, hogy egy stucni csere elég lenne.
2-es vagyok.
Ha jobban tudod mindenkinél, minek kérdezed?
8
Azt tudom, hogy a bicikli néhány alkatrészének megváltoztatása nem oldja meg a méretbeli problémákat
A kérdésem az volt, hogy érdemes-e a leírt kerékpárhasználatomnal vásárolnom egyet, vagy inkább az érné-e meg jobban, ha bérelnék, és MOL Bubit használnék
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!