Mi a tapasztalat egy kerékpár elektormossá alakításában? Érdemes ezekkel az átalakító kitekkel foglalkozni, ha igen milyet érdemes, venni kihez, milyen bolthoz, céghez érdemes fordulni a beszerelés végett.
KTM Life 1964 2021-es és KTM life action 2018-as kerékpárokba szeretnénk.
Szeretünk tekerni de néha már megeröltető egy nagyobb emelkedő, vagy 80-100 km után a nap végén a tekerés. Olyan sokat azért nem tekerünk, hogy ezért 3-4 millió forintot elköltsünk két elektormos kerékpárra.
Lehet kapni túrázásra megfelelő,normális elektromos kerékpárt bőven 3-4 millió alatt,a normális ebike inkább mtb kategóriában milliós tétel.
Szerintem jobban megéri valami olcsóbbat venni mint az átalakítással vessződni
0,6-1M körül már kapsz vázba rejtett aksipakkal komplett gépet ami átalakítóknál nem oldható meg, mindenképp el fog venni valahonnan az aksipakk a túrafelszerelés rovására értékes helyet.
Egy sima, kb nonamenak számító BAFANG szett kerül aksik nélkül 200k forintba, nem annyira éri meg, főleg hogy a váz sem eleve ilyen terhelésre készült.
1 millió körül van egy Kellys E-bike. Mármint a belépő szint.
A másik opció, hogy vezetett e-bike túrákra kell menni.
Ha évente párra elmész, akkor még mindig olcsóbban kijössz. Ha egész évben tekersz akkor olcsóbb venni egyet.
A KTM Machina Ride sem több ennél, szóval van választék:
Én a jelenlegi gépet ízlés szerint vagy eladnám vagy megtartanám, a jelen piaci helyzet alapján 200k összeg simán kérhető értük darabonként.
Gábor elég részletesen bemutat egy ilyen átalakító csomagot és még teszteli is:
https://www.youtube.com/watch?v=7zyEz21tYd8
https://www.youtube.com/watch?v=pKBr83RPNPE
Kell egy alapvető hozzáértés a dolgokhoz hogy ha felmerül valami probléma, akkor azt tudd orvosolni.
#7!
Belenéztem ebbe a borzalom, de amikor az egyik ugrás után azt mondta, hogy "van kazettás és van szabadonfutós", akkor világossá volt, hogy fogalma sincs a témáról.
8-as... nem az a lényeg, hogy ért-e a csávó a kerékpár szereléshez és/vagy tűpontosan mondja az alkatrészek neveit!
A videóban alaposan szemügyre vehető hogy egy ilyen szett miből áll, hogyan kell felszerelni, hogyan működik. Nem azt az alacsony felbontású képet kell nézegetni amit a kicsi kínai feltölt a weboldalra.
Aki kicsit rutinosabb a kerékpár szerelésben, úgyis meglátja a sarkalatos pontokat ahol be lehet copni egy ilyen szerelést, vagy azt hogy miért jó, vagy nem jó egy ilyen szett.
Én például e videó alapján döntöttem úgy, hogy nem veszek ilyen cuccot. És nem azért, mert valaki nem tudja a különbséget a kazetta és a menetes racsni között.
Látszik hogy te is csak a szokásos fröcsögős fórumrajáró vagy aki csak a hibát keresi amibe bele tud kötni. Szomorú életed lehet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!