Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Bringámra esedékes új külső...

Kerekx kérdése:

Bringámra esedékes új külső gumi beszerzése. jelenleg 26", 1.75 széles van rajta. Mivel elég sokat tekerek földúton, gondolkodom, szélesebbet 1.9 fogok beszerezni. Észrevehetően fárasztóbb lesz a tekerés?

Figyelt kérdés
2024. márc. 12. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:
én 38-as és 42-es gumik között éreztem a különbséget, és lassabb is lettem.
2024. márc. 12. 21:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen . Nem érdemes váltani .
2024. márc. 12. 22:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó minőségű gumival akár könnyebb is lehet. Elsősorban nem a szélességétől lesz nagy egy gumi ellenállása, hanem a belső szerkezetétől, mély mintázattól. Ha aszfalton is szeretnél viszonylag fürge maradni, akkor olyan gumit válassz, ami a futóélen viszonylag folytonos mintával rendelkezik. Vegyes felhasználásra nagyon sokan szeretik pl. a Schwalbe Smart Samet.
2024. márc. 13. 06:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem akkora különbség, hogy érezhető legyen. Én 37-est használok, de legutóbb defektvédettet vettem (5 mm-es védőréteggel), na azt kicsit megéreztem a régi pehelykönnyű után, hiába azonos méret.
2024. márc. 13. 18:34
 5/6 MGéza ***** válasza:

A guminak nem eredendően a megadott szélessége határozza meg a gördülési ellenállását, hanem hogy abból mekkora felületen érintkezik az úttal, mennyire kell tolerálnia a talaj egyenetlenségeit, ha egy 2.0- 2,50 széles gumi teljesen sima lenne akkor csúszkálna a terepen mint a jégpályán, aszfalton meg kínszenvedés lenne vele haladni, akkora tapadása lenne.

Ezért van, hogy a direkt aszfalt gumikon alig van mintázat és a futófelületük keskeny mert kis szélességgel is megfelelő a tapadást kell hoznia, de gyorsnak is kell lennie egy ilyennek.

2024. márc. 14. 10:00
 6/6 tothp ***** válasza:

A minta, a használati légnyomás sokkal többet számít, mint ekkora szélesség eltérés.

Online megtalálhatóak a nagy gyártók katalógusai. (schwalbe pl) Ott az egyes gumikhoz be van skálázva, hogy hogyan viselkednek terepen, milyen a gördülési ellenállásuk, stb.

2024. márc. 14. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!