SPD SL pedállal mennyivel lennék gyorsabb? 10 Km en mondjuk 1 perccel is akár?
Eddig még csak hagyományos taposó pedállal kerékpározom országútival.
Kivancsi lennek hogy milyen lenne az SPD SL pedál, gondolom inkább csak előnye van a hagyomanyos pedalhoz kepest.
Mondjuk egy 10 Km es Strava segmensen 1 perccel is gyorsabb lennék egy automata SPD SL pedállal mint a hagyomanyossal?
Koszi valaszokat
Üdv
10km-en biztos nem fogod észrevenni.
De sokan ajánlanak országútihoz.
Viszont elég drága, a cipő is, szóval csak rajtad áll.
Én igazából nem tapasztaltam jelentős javulást spd és taposás között, de végig spd pedálom volt így célszerűség miatt, vettem hozzá. Edzettség, állandó verseny magaddal, jobb teljesítményre sarkallás többet nyom a latban mint egy cipő.
Sokkal jelentősebbet javultam miután lett stravám és nézegettem a szakaszokat hogy a francba, a hónapban/évben 10/10 vagyok, de 5-10 mp választ el a középmezőnytől csak. Nos, a legközelebbi alkalommal lefaragtam. :)
Az elején még ront is az átlagaidon ugyanis hozzá kell szokni, meg kell szeretni, tanulni, vele bánni.
De hosszútávon csak előnye van.
Ha tudod használni akkor gyorsabb leszel,fogalmam sincs 10km-en mennyivel nem outis vagyok.
Az a gond ezzel hogy ki kell próbálni,hozzá kell szokni,csak hát drága.
Most ez, hogy “drága”…
Nem tudom mi drága benne, főleg outin… mikor egy hajtásrendszer kerül 2-3kilóba…
20-30egy tisztességes pedálért, meg 20-60egy cipőért, szerintem nem drága… pláne ha évekre veszi az ember…
Az meg hogy egyáltalán tetszik e a dolog bemész decathlonba aztán megveszed a legolcsóbb pedál + cipőt, haverom nemrégen 25ből megúszta mindkettőt.
De akár jófogáson is vehetsz használtat méglevesebbért.
"20-30egy tisztességes pedálért, meg 20-60egy cipőért, szerintem nem drága… pláne ha évekre veszi az ember…"
Pont ezaz, hogy külön kell venni.
okoska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!