Mennyivel nehezebb tekerni egy 26-os MTB-ot, mint egy 28-as városit?
A gumitól, és a hátsó kerékagytól függ milyen könnyen tudod tekerni.
Ha sima felületü gumit használsz, és jól felfújod, akkor könnyebben tudod hajtani. De pl nekem volt hagyományos menetes hátsóaggyal szerelt mtbm, meg van is, de azt nagyon nehéz hajtani a kazettásaimhoz képest.
Köszönöm!
Sajnos nem sokat értek a kerékpárokhoz. Igaz, lassan fél évszázada bringázgatok (:( ), de csak városikat tekertem.
Azért gondoltam montira, mert a szélesebb, rücskösebb gumik talán jobban bírnák az említett útviszonyokat. Tehát a sima felületűre cseréléssel kb. ugyanott tartanék, mint most a cityvel.
CST Salvo vagy Continental Tour Ride jó ilyen célra (aszfalt és kemény földút).
Nem igaz, hogy minél keményebbre fújod a gumit, annál jobban halad. Ha kemény, minden egyenetlenségre "fel kell gördüljön", ami végső soron lassít. Ha a maximum alatt tartod a nyomást valamennyivel, akkor az egyenetlenség bemélyed a gumiba, kvázi "átgördül" a gumi rajta.
Köszönöm!
Azt tapasztaltam, hogy full keményre fújt guminál jobban "pattogok" a nyeregben.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!