Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Így lehetséges az Ahead-re...

Így lehetséges az Ahead-re váltás?

Figyelt kérdés

Egy budget bikeról van szó.

Szóval a hangsúly a minél gazdaságosabb kivitelezés.

Egy menetes villával megvalósítható az ahead rendszerre váltás?

______Linkelem az alkatrészeket______

Merev villa

[link]

Stucni

[link]

Ahead kormánycsapágy szett

[link]

2023. nov. 15. 00:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
ki fogom próbálni egy menetes villával :) pont azt amit a topicíró akarna, de továbbfejlesztve, hardcore verzió.
2023. nov. 16. 22:14
 12/24 A kérdező kommentje:

Azért akarom aheadosítani, mert elromlott a teleszkópom és helyette ha már villát cserélek, akkor gondoltam modernizálok valamennyit a bicón.

Teleszkóp helyett, meg azért veszek merev villát, mert mint mondtam budget bike és semmiképp nem akartam 30-at kidobni az ablakon egy új telóra.

2023. nov. 17. 15:17
 13/24 tothp ***** válasza:
36%

10, 11. Így is lehet gond nélkül, akkor a rózsa kibányászása is elmarad.

Persze, ha valaki az eredeti stucni kupakot akarja használni, akkor nem árt a hagyományos módon szerelni, mer azt bizony majd az összehúzócsavar tartja a helyén.

2023. nov. 17. 19:04
 14/24 anonim ***** válasza:

Azzal a menetesszárral amivel a kormánycsapágy-csészéket behúzom, azzal a csapágymegszorítást is meg tudom csinálni.

"Persze, ha valaki az eredeti stucni kupakot akarja használni, akkor nem árt a hagyományos módon szerelni, mer azt bizony majd az összehúzócsavar tartja a helyén."

Ezt itt nem teljesen értem.

Egyébként ha jól meggondolom... ha nincs levágva a villanyak, akkor klsszik módon rá lehet tekerni a fölső kónuszcsavart, majd arra a kontráját az alátéttel, csak le kell reszelni a kontracsavar tetejéről azt a visszahajló kis dekor-ütköző részt ami úgyse ütközik, így már letekerhető lesz. Ott virít majd a hosszú menet amire az 1"-os ahead stucnit lehet rászorítani kb. akárhová. Remélhetően a menetet nem nyírja ki.:)

És ott lesz az üres cső, a tetejére gumidugót eszkábálni hogy a víz ne folyjon bele a csövön áthúzott bowden mentén.

De akkor már egy hátsó giroféket is illene beleszerelni.

2023. nov. 18. 03:39
 15/24 tothp ***** válasza:
36%

14:

Az A-head fejek általában nem zártak felülröl. "Csak" egy cső. És ahhoz adnak egy hozzá passzoló kupakot. Azt rendszerint a központi csavar tartja a helyén. Ha nincs a rózsa a csőben, nincs mihez rögzíteni.

Én általában leharcolt, régi cuccokból építkezem. Szerintem minden A-heades biciklim villanyakán ár lehetne köpni.

2023. nov. 18. 06:41
 16/24 anonim ***** válasza:

Tehát nálad az a "kupak" amit én csak bazinagy alátétnek hívok?

Lehetne különben a villanyakon belül is a menet amibe egy jó nagy és széles fejű finommenetű csavart kellene beletekerni, ez esetben nem kellene a csőbe semmi, és lyukas is lehetne a csavar.

2023. nov. 18. 12:35
 17/24 tothp ***** válasza:
36%

Akkor legyen bazinagy alátét :-)

Az a "villanyakon belül finommenet" elegáns megoldás. De ahhoz képest, hogy a bicikli életében mennyi szerepe van (kb mikor összerakod), elég költséges és felesleges beruházás. Már a gyártó részéről.

2023. nov. 18. 14:58
 18/24 anonim ***** válasza:
A harry-larry bullitokon is érdekesen van ám megoldva a villakupakolás. A múltkor láttam egy videót ahol összerakták, nincs neki semmi kilógó púpja.
2023. nov. 18. 17:44
 19/24 tothp ***** válasza:
0%
Van olyan spéci cucc, ahol ott van felvezetve az agydinamó drótja. fent meg egy USB csatlakozóban végződik.
2023. nov. 18. 17:49
 20/24 anonim ***** válasza:
Tudom, de pont ez az, hogy nem kellene semmi "spéci" lehúzás és főleg nem kell agydinamó ami örökké visszafogja a kereket. Akkor is amikor nem világítasz.
2023. nov. 18. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!