Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Más is csak a buta autósok...

Más is csak a buta autósok miatt nem szeret kerékpározni?

Figyelt kérdés
Állandóan sávon belül előznek, elsőbbséget nem adják meg, minden nap egy életveszély.
2023. aug. 29. 19:32
1 2 3 4
 11/33 anonim válasza:
6%
Én a buta kerékpárosok miatt nem szeretek autózni.
2023. aug. 30. 06:11
 12/33 anonim ***** válasza:
88%

Én simán megyek.

Az elsőbbséget meg nem adókra számítok, de erre jó, hogy az erőnlétem miatt 15-20 km/h az utazósebességem.

A sávon belül előzés nem annyira zavar, igyekszem figyelni hátrafele is, pl csatornafedél kikerülése előtt.

Amúgy tényleg alig van kerékpárút Budapesten. Még mindig!!

Németországban 2 nagyobb és 1 kisebb városban jártam, mindegyik, de mindegyik össz 1 sávnál szélesebb úton volt kijelölt bringaút, igen, néhol járdán, néhol úttesten, ott kerékpársáv. Útkereszteződésekben külön jelölések nekik.

Gondolom, Németországban arrébbtolták a 100 éves házakat, hogy legyen hely a bringasávnak. 🤷

2023. aug. 30. 08:47
 13/33 anonim ***** válasza:
3%

Én nem vagyok ilyen, sőt, elsősorban azokat az utakat keresem, ahol nagy a forgalom, sokszor országutakról beszélünk, ahol 90 km/h a gépkocsik tempója.

Ha meghunyászkodunk, és a közelünkben lévő, mellékutcákból meg földutakból álló útvonalakon haladunk, azt az érzést kelthetjük az autósok primitív őstulok részében, hogy övék az út. Hát nem.

2023. aug. 30. 09:12
 14/33 anonim ***** válasza:
12%
Én a buta bringások miatt nem szeretek bringázni, sokan ránevelik az autósokat hogy már már elvárják, hogy húzódjak le az útmenti kavicsra… pedig annál balesetveszélyesebb nem sok dolog van.
2023. aug. 30. 11:10
 15/33 anonim ***** válasza:
84%

#5-ös válaszát akár én is írhattam volna. Bringásként a legveszélyesebb helyzeteim nem autósokkal, hanem más bringásokkal voltak, köztük is első helyen a sötétben minimális világítással (vagy anélkül) száguldozók.

Ami a sávon belüli előzést illeti, a fővárosban nem tudom mi volt akkoriban a helyzet, de vidéken a 90-es években ez volt a normális - kölyök koromban gyakran még a buszok és teherautók is így előztek meg, te pedig bringásként egyszerűen megtanultál az út szélén menni és figyelni az úttartásra. Nekem az volt furcsa, amikor később fejlődött a közlekedési kultúra és elkezdtek nem sávon belül előzni.

2023. aug. 30. 11:11
 16/33 anonim ***** válasza:
89%
Így van, emlékszam mikor 9éves koromban szorítottam a kormányt meg a fogaimat miközben előzött lecentizve egy ifa vagy kamaz
2023. aug. 30. 11:15
 17/33 anonim ***** válasza:
89%
Kivilágítattlan kerékpárosnál már csak egy a rosszabb, életem legkomolyabb agyrázkódását köszönketem egy kretén öreg néninek, aki előre is piros villogót tett, én meg hajnalban benéztem, azt hittem előttem megy, pedig jött, és mögöttem jött egy elektromos bringás azt még el akartam engedni mielőtt kikerülöm… és csatt
2023. aug. 30. 11:18
 18/33 anonim válasza:
0%

Sok buta bringás folyamatosan akasztja a forgalmat. Elütsz egy ilyen idiótát aki össze vissza megy a biciklivel az úton és még téged vesznek elő.

A biciklit mint jármű fajtát be kellene tiltani!

2023. aug. 30. 13:46
 19/33 MGéza ***** válasza:
72%

Na jó, abban egyetértünk hogy sok kerékpárosnak fogalma sincs hogyan kéne a járművével közlekedni.

Ez nem azt jelenti, hogy felháborodott autós társunknak igaza van, mert sajna akkor is sokan baxnak az elsőbbségadásra vagy a biztonságos előzésre, ha a bringás normálisan közlekedik, sőt, inkább vérszemet kapnak tőle. Például engem előzött nehézpótos sávon belül beláthatatlan kanyarban, annyi "bűnöm" volt benne, hogy jobbra tartottam normálisan a sávon belül. A másik az az autós aki előtt megyek 30-40 közötti tempót, beelőz de csak azért, hogy 100 méter múlva nyomjon egy satut, mert ő bekanyarodik egy telephelyre mondjuk és ő van felháborodva ha kiabálok, hogy normális vagy?

2023. aug. 30. 15:09
 20/33 anonim ***** válasza:
61%

Most jöttem haza, most is volt egy-kettő aki a tükörrel centizte a kormányvéget.

Azt a tendenciát látom, hogy a SUV-osok csinálják et a legtöbbször. Vegy genyóságból, vagy azért, mert annyira se..hülye, hogy fogalma sincs mekkora az autója.

A második helyen a marutis/suzukis/matizos matrónák vannak. azoknak sincs fogalmuk mekkora az autójuk.

A harmadik helyen pedig kis fiatal csírák vannak akik vagy nem tudnak vezetni, vagy nagyon is tudnak, ezért centiznek. Ez utóbbi csoportba tartoznak a rendőrök is, mert bizony centizett már rendőrautó is párszor. Annak is utánakiabáltam ahogy szoktam, hogy remélem az anyja temetésére siet. :D

2023. aug. 30. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!