Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen fajta/márkájú jó...

Milyen fajta/márkájú jó minőségű sárvédőt vegyek?

Figyelt kérdés

Új biciklimre néznék valami jobb fajta sárvédőt. 28"-as kerék, 37-es szélességű gumi, leginkább városi/földutas trekking felhasználásra.

SKS-t nézegettem. Ez jó márka? Nem olcsó, de ha jó minőség, akkor nem sajnálom rá a pénzt, mert nem egy évre veszem.

Anyagában melyik a jobb, a műanyag, vagy az alu?

2023. aug. 5. 09:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ja, végülis azt is nevezhetjük annak. :) Csak ha van neki gyárilag kialakított menetes rögzítő pont, akkor minek bohóckodjak utólagos gumis pántokkal?! Már csak ezért se vettem volna olyat.
2023. aug. 29. 19:03
 12/17 A kérdező kommentje:

Meg nem is az ára zavar. Valami 1300 Ft az az adapter. Ha eleve tudom, hogy kell, akkor megrendelem azt is. A sárvédőre is két hetet vártam, mert sehol nem volt raktáron.

Most itt van, csak nem tudom felrakni. Megint mehet a rendelgetés, várakozás.

2023. aug. 29. 19:07
 13/17 A kérdező kommentje:

Megjött az adapter. Ezzel már az elsőt is fel tudtam szerelni a gyári rögzítési pontra.

Azon már meg sem lepődtem, hogy az SKS sárévődő pálcarögzítője nem passzolt teljesen a hozzá való SKS adapterrel. Egy kicsit reszelni kellett belőle, különben nem passzol össze.

De ez már semmi az első döbbenetemhez: a gyári 28"-os kerékhez való SKS sárvédő fém pálcáiból fűrészelni kell, mert különben túl hosszú.

Korábban mindig gagyi áruházi műanyag sárvédőim voltak. Azokat pofon egyszerű volt felrakni. Igaz, csálén állt, meg deformálódott, de nem kellett hozzá egy barkácsszakkör, hogy összelegózza az ember. Valamiért azt gondoltam, hogy egy komolyabb, drága, márkásabb darab csak "plug and play". Hát nagyon nem!

Mindegy, ez ezek szerint ilyen. Most fent van elöl-hátul. Jó lett, elégedett vagyok az eredménnyel, ez a lényeg. :)

2023. szept. 5. 21:21
 14/17 anonim ***** válasza:
Hát ha ez ilyen bonyolult, akkor én inkább sárvédő nélkül próbálom majd átvészelni az esős évszakokat.:(
2023. szept. 5. 21:40
 15/17 A kérdező kommentje:

Én megyek télen-nyáron munkába is biciklivel. Így muszáj volt. Most, hogy már tudom, hogy mire számítsak, másik biciklire 10 perc alatt feldobnám. Csak vételkor meg kell nézni, hogy kell-e és ha igen, milyen adapter hozzá + legyen otthon egy fémfűrész és egy reszelő. Nálam a hátsónál középen a nyeregcső mögött, a hátsó villa elején túl közel lenne a sárvédő a kerékhez a gyári rögzítéssel és nem is lehetett feljebb állítani. Pedig a 40-622 gumi nem hiszem, hogy olyan extrém vaskos, ballonos lenne. Ezzel adták gyárilag a biciklit. Oda rögtönöznöm kellett egy plusz távtartó lemezt. Felrakható enélkül is, nem ér bele a kerék, csak hülyén néz ki, hogy nem párhuzamos végig a sárvédő íve a kerékkel.

Szóval így ennyi. Ha erre készülsz és szeretsz barkácsolni, akkor nem olyan bonyolult, megoldható.

2023. szept. 6. 07:02
 16/17 anonim ***** válasza:

14. az említett problémák a kérdező rutintalanságából fakadnak. Ha van egy kis műszaki érzéke az embernek és nem kezd el vinnyogni attól hogy el kell vágni egy néhány mm vastag acél pálcát, akkor meg lehet oldani a felszerelést.

Ha nem akarsz szerelgetni, akkor meg ott vannak a szervizek ahol néhány ezresért megoldják neked.

2023. szept. 6. 09:13
 17/17 A kérdező kommentje:

Igen, én már csak ilyen naiv "vinnyogós" vagyok.

Valamiért azt hittem, hogy csak megveszem, két perc alatt felrakom és kész örülök.

Ehhez képest kellett fűrészelni, plusz adaptert rendelni, a műanyag csatlakozó elemekből reszelni, lemezből plusz tartót hajlítani. Ez elsőre meglepett. Mea culpa. A hatalmas bűnöm miatt már szórom is a hamut a fejemre. Ahogy írtam, most, hogy már tudom mire számítsak, 10 perc alatt meglennék a következővel.

2023. szept. 6. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!