Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen fajta/márkájú jó...

Milyen fajta/márkájú jó minőségű sárvédőt vegyek?

Figyelt kérdés

Új biciklimre néznék valami jobb fajta sárvédőt. 28"-as kerék, 37-es szélességű gumi, leginkább városi/földutas trekking felhasználásra.

SKS-t nézegettem. Ez jó márka? Nem olcsó, de ha jó minőség, akkor nem sajnálom rá a pénzt, mert nem egy évre veszem.

Anyagában melyik a jobb, a műanyag, vagy az alu?

2023. aug. 5. 09:11
1 2
 1/17 MGéza ***** válasza:
57%
Ha zavar a zörgés, akkor feltétlen vázhoz rögzítőpontos fajtát vegyél. Az alu hangosabb, nehezebb, az éle eséskor sérülést okozhat ha megreped. Tehát feltétlen műanyagot vennék.
2023. aug. 5. 09:43
 2/17 A kérdező kommentje:

A rögzítésből nem zavar a pálcás sem. Azt néztem, hogy a rögzítés helye is megvan a biciklimen.

500 g körül van aluból a pár. Az nehéznek számít?

2023. aug. 5. 09:53
 3/17 MGéza ***** válasza:
Nem hinném hogy grammvadász vagy, tehát nem. Átlagos városi felhasználás közben meg sem érezni. A sárvédő esetleg földutas használatnál zavaró kicsit ha sár van és alászorul. Alut nehezebb takarítani.
2023. aug. 5. 10:11
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Az SKS sárvédők jók. Nem zörögnek és két mozdulat feltenni, levenni. Országútin és mountain bike-on is azt használok.
2023. aug. 5. 10:30
 5/17 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen van:

[link]

Megvettem a 26-os bicajomra is az arra valót ebből a szériából.

Tök jó, semmi probléma nincs vele. Ez 6 éve megvan és újnak látszik. Pedig gyilkolom a ezt a kerékpáromat, szinte minden nap használatban van télen is. (Mert ezen van sárvédő! :D)

Azokat a biztonsági cuccokat nem tettem fel, csak simán a pálcákkat rögzítettem a váz megfelelő pontjaihoz csavarral, mert ezen a bicón nem veszem le sosem.

A pálcái erősek, csípőfogóval csak megjelölni lehet, elvágni nem.

A műanyag is tud úgy törni - sőt! - hogy eséskor megsérülj tőle.

2023. aug. 5. 15:25
 6/17 anonim ***** válasza:
Kerékméret-kopatibilitásra figyelj! Nekem a gyári is olyan szorosan volt a kerék fölött, hogy kicsit szélesebb gumit nem is tudtam volna rakni a biciklire. (Sajnos már olyan öreg volt, hogy elrepedezett, eltört és a pálcák is kijöttek a rögzítésből, csörgött-zörgött, úgyhogy leszedtem. )
2023. aug. 5. 19:30
 7/17 A kérdező kommentje:

Végül SKS-t vettem alut.

Ahhoz képst, hogy milyen drága volt, utólag derült ki, hogy ja, ehhez kell valami adapter, mert az első villa gyári rögzítési pontjára anélkül nem lehet felszerelni. Most vehetek még egy ilyet is. Főleg azért bosszant, mert bezzeg egy marék felesleges csavart meg adtak hozzá, amit nem tudok semmire felhasználni.

Egyelőre a hátsót tettem fel, de ahhoz képest hogy "easy installation set"-nek hívják a hozzá adott felszerelési csomagot, még fűrészelnem is kellett, hogy normálisan álljon.

Ha ilyen komplikált egy ilyen drágább márkásabb szett, mekkora szívás lehet egy olcsó no-name felszerelése?!

Amúgy a hátsót egyáltalán nem hallom zörögni.

2023. aug. 29. 16:10
 8/17 anonim ***** válasza:
Miért nem olyat vettél, amit a láncvillákra kell feltenni gumis pántokkal. SKS Raceblade pl.
2023. aug. 29. 18:06
 9/17 A kérdező kommentje:
??? Mert ez tetszett. De nem is a hátsóval van a baj, hanem az elsővel.
2023. aug. 29. 18:21
 10/17 anonim ***** válasza:
Az első láncvillára...:):)
2023. aug. 29. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!