Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szeretnék kérni véleményt,...

Szeretnék kérni véleményt, tapasztalatokat a gravel kerékpárokról? Melyik bicikli kategoría jött nektek be legjobban? Menyire jó átétele illetve megbizható ha csak hátul van váltó?

Figyelt kérdés

nagyon hosszú ideig MTB-t használtan, Öreg acél vázas 26" öszteszkopost (ezen tanultam meg kerékpárt szerelni) Az év elején vettem egy 28" trekinget, illetve használtam barátnőm országuti kerékpárlyát is .

Teljesen össze vagyok zavarodva melyik kategória is tetszik számomra.

Mindegyiknek van előnye meg hátránya is.

Most azon gondolkodom hogy össze raknék magamnak egy saját kerékpárt lehető legegyszerübb megoldásokkal. PL: „Hagyományos” Cantilever fékkel nagy erőkarral. Csak hátsó váltós megoldással. aluminium vázal 26" méretbe, (teleszkopon, hogy elől legyen még át gondolom.)

(De előbb mindenképpen ki fogom probálni, a gravel kategórát is)

Cél: könnyü legyen(panel lakás átka a sok lépcső), jó átétel legyen dombos útak miatt, aszfaltos úton tudjak vele gyorsan haladni, és ne dobjon le magáról a kavicsos/földes utakon

#kerékpár #kerékpár tipus
2023. aug. 2. 08:25
1 2 3
 21/25 MGéza ***** válasza:

"1-2 hónap után több dolgot is javítani kellett rajta, fékeket, váltókat"

Nem mondod komolyan, hogy a kopó alkatrészeket időnként cserélni kell, ha valaki használja a kerékpárját? Ennyi erővel újat se vegyél.

2023. aug. 12. 14:47
 22/25 A kérdező kommentje:
Összintén szólva én nem néztem átt alaposan mit is vesszek utólag jöttem rá hogy nem volt rossz vétel, szóval ez valahól mázli volt számomra, pont ezért is sajnálnám eladi, még egyelőre agyaltam az egyedileg összerakott kerékpáron de az is lehet hogy ezt fogom át szerelni kicsit ballonosabb gumikra. aztán hasznélom tovább. (nyilván terepen ez komprumiszumokkal jár)
2023. aug. 12. 14:51
 23/25 MolotovPunk ***** válasza:
21/ Normális új kerékpárra általában van garancia. Használtra meg nincs.
2023. aug. 12. 20:49
 24/25 MGéza ***** válasza:
#23: Kopó alkatrészekre nem terjed ki a garancia. A gumit sem cserélik ingyen ha kilyukad, fékpofát se ha elkopik...
2023. aug. 12. 21:14
 25/25 MolotovPunk ***** válasza:
Az mondjuk igaz, de én azért mégis jobban bízok egy újonnan vásárolt kerékpárban, ezért is vettem 3 hónappal ezelőtt új bringát. Használtak között sajnos rengeteg leharcolt van.
2023. aug. 12. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!