Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szeretnék kérni véleményt,...

Szeretnék kérni véleményt, tapasztalatokat a gravel kerékpárokról? Melyik bicikli kategoría jött nektek be legjobban? Menyire jó átétele illetve megbizható ha csak hátul van váltó?

Figyelt kérdés

nagyon hosszú ideig MTB-t használtan, Öreg acél vázas 26" öszteszkopost (ezen tanultam meg kerékpárt szerelni) Az év elején vettem egy 28" trekinget, illetve használtam barátnőm országuti kerékpárlyát is .

Teljesen össze vagyok zavarodva melyik kategória is tetszik számomra.

Mindegyiknek van előnye meg hátránya is.

Most azon gondolkodom hogy össze raknék magamnak egy saját kerékpárt lehető legegyszerübb megoldásokkal. PL: „Hagyományos” Cantilever fékkel nagy erőkarral. Csak hátsó váltós megoldással. aluminium vázal 26" méretbe, (teleszkopon, hogy elől legyen még át gondolom.)

(De előbb mindenképpen ki fogom probálni, a gravel kategórát is)

Cél: könnyü legyen(panel lakás átka a sok lépcső), jó átétel legyen dombos útak miatt, aszfaltos úton tudjak vele gyorsan haladni, és ne dobjon le magáról a kavicsos/földes utakon

#kerékpár #kerékpár tipus
2023. aug. 2. 08:25
1 2 3
 11/25 MolotovPunk ***** válasza:
10/ Én néhány hónappal ezelőtt vettem újonnan Btwin Rockrider 3X7 sebességes MTB terep kerékpárt. Nekem teljesen jó és nem is mondanám lassúnak. Ami hátránya az maximum az, hogy menetes agy van benne. Egyébként én sem értem azt, hogy miért szorultak vissza a 3 tányér váltós bringák. Talán elavultnak tűnnek?
2023. aug. 4. 21:05
 12/25 MolotovPunk ***** válasza:
Azzal azért tisztában vagyok, hogy a kazettás agy manapság jobb a bringákon.
2023. aug. 4. 21:08
 13/25 anonim ***** válasza:
Egy mai modern 2x rendszer nagyobb átfogást ad mint egy régebbi 3x. Sőt, a 12 sebességes cuccok már 1x-ben is hatalmas átfogást tudnak adni, gondoljatok csak egy 10-52-es hátsó sorra, 34-es első tányérral. Az 1x rendszerek hátránya most már nem az átfogás, hanem hogy sokat megy a lánc keresztben, ezért gyorsabban kopik, nagyobb a súrlódás és hangosabb. Országúti bringakon, ahol fontos az a pár watt, nem nagyon lesz 1x rendszer akkor sem, ha amúgy tudja ugyanazt az átfogást, mint egy 2x. Plusz 2x rendszerben kisebb az ugrás a fokozatok között, ami szintén szempont egy országúti biciklin. De egy túra vagy terepbicikli ma már teljesen élhető 1x rendszerrel.
2023. aug. 4. 22:34
 14/25 anonim ***** válasza:
13: Egy 10-52 rendszer nem olcsó mulatság, és "csak" 520%-os átfogást tud. A régi 3x9 rendszerem 582%-ot fed le kisebb lépésekkel, töredék áron. Ráadásul a gravel 1x bringák nagy része 11-42 átfogást tud csak papíron, ami nagyon harmatos túrához. Igaz, az enyém is elviszi a 11-46-ot, de még így is van hiányérzetem. Montira viszont csak 1x kéne. Dinamikus terepviszonyok között sokkal jobb, össztelóná pedig több szempontból is hátrány az első váltó.
2023. aug. 5. 01:59
 15/25 anonim ***** válasza:
14 Gravel vásárlóknak is ezért mondom mindig: döntsd el, terep lesz több vagy aszfalt. Elobbihez jó az 1x, utóbbihoz válaszd a 2x-et. Terepen gravel -lel és montival is használtam 2x és 1x-et is, az 1x megfizethetetlen, amikor 1 perc alatt többször kell váltani a két véglet között. De tény, hogy aszfalton túl nagy az ugrás az egyes fokozatok között ahhoz, hogy kényelmes legyen.
2023. aug. 5. 08:16
 16/25 A kérdező kommentje:

Alapos utána járás után elengedtem a mind a 26" méretet, mind az 1x10 és váltó gondolatát. Azt gondoltam gazdaságosabb is, de még sem. Elől legalább legalább 2 fokozat lesz. Hátulra így nem kell nagyon speciális váltó.

Decathlonom kerékpárok adták az ichletet, de a minőségük miatt onnan nem ajánlom senkinek (a megfizethető áru) kerékpár vásárlást.

A Dechatlonos kerékpárra szerelt váltokat, érdekes modon nem is találom a neten.

2023. aug. 7. 14:08
 17/25 MolotovPunk ***** válasza:
16/ Nem tudom mit nem találsz, de Deca oldalán nagyjából az összes biciklinél le van írva, hogy milyen váltó van rajta. Decathlonos kerékpárokon általában Microshift váltók vannak, egyébként van amelyiken Shimano váltó van, egyik sem gagyi kategória. Mellesleg a Decathlonos kerékpároknak általában saját alkatrészei vannak. A tescos meg hasonló noname kerékpároktól lényegesen jobbak. Kerékpárboltban is vehetsz más márkájú bringát ha van pénzed rá, de hasonló áron ott is hasonló minőségű biciklit fogsz kapni, csak valamivel drágábban.
2023. aug. 7. 14:41
 18/25 A kérdező kommentje:

Én ezt a kerékpárom áprilisba vettem használtan 100k ért shimano Lx derolian olajos fék rendszerrel, hasonló kategóriájú váltokkal, frissen cserélt hajtással. (Konkrétan a fék rendszerem drágább mint a kerékpár)

Nyilván ez egy használt, én ezt tanácsolom inkább ha valaki jót akar venni. A jó minőségű kerékpárok csillagászati árakban adják

2023. aug. 12. 12:48
 19/25 MolotovPunk ***** válasza:
Kinek mi. Én használtan nem nagyon vennék kerékpárt, mivel nem tudni a múltját, hogy az előző tulaj hogy használta, esett, vagy ütközött e vele komolyabban. Ismerősöm is vett már márkás használt kerékpárt és 1-2 hónap után több dolgot is javítani kellett rajta, fékeket, váltókat, pedig "állítólag" jó állapotban volt a bringa, tehát ismét egy valag pénzt ráköltött.
2023. aug. 12. 14:40
 20/25 MolotovPunk ***** válasza:
A váltót azt kompletten cserélte is a kerékpáron.
2023. aug. 12. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!