Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen fajta kerékpár kormányt...

Milyen fajta kerékpár kormányt válasszak?

Figyelt kérdés
Van egy fittnes kerékpárom,széles a kormány 58cm viszont nekem a váll szélességem 45cm tervezek rövidebbet venni csak nem tudom milyen fajtát lenne érdemes venni.

2023. júl. 31. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szükséges másikat venni, rövidebbre lehet vágni, amekkorára akarod.
2023. júl. 31. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Nekem csak a hajlított kormányok kényelmesek (retro), de fitness bringához az nem nagyon illik (szerintem).
2023. júl. 31. 21:58
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

Szélesebb kormánnyan stabilabban tudsz kormányozni.

Az 560-580 mm a klasszikus montis méret, de a 29-es bringákon sokkal szélesebb kormány van.

Nem vágnám le, mert nem drága egy alu kormány és így vissza tudod tenni a régi, ha mégsem jött be.

2023. júl. 31. 22:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én levágattam a kormányaimat rövidebbre. A fitnessemen 46 centis lett, hajlított, nekem nagyon kényelmes így. A trekking kormányából csak pár centi lett vágva, az 54 cm, mert azon jól jön a szélesebb fogás. Ez is hajlított kormány. Az outim meg 38-as, de az ugye koskormány, az más tészta. :)

Az én válaszélességem (vállcsúcsoktól mérve 34 cm.

2023. júl. 31. 22:33
 5/7 anonim ***** válasza:

A vagdosást be is lehet szívni. Egyszer csak azon veszed észre magad, hogy nem tudod rögzíteni a fékkart, csengőt, markolatot, mert elfogyott az eredeti átmérő. A seprűnyél kormányoknál ez nem annyira jellemző, de amelyik hajlított, íveltebb ott magyon könnyen bele lehet szaladni ilyenbe.

Azt lehet vagdosni ami eleve hü.lyeszélesre lett gyártva. Ez egyébként közlekedésre teljesen alkalmatlan.

2023. aug. 1. 01:51
 6/7 anonim ***** válasza:

4 vagyok.

Nekem a 2 hajlított kormány 60 centis volt, azok lettek vágva. Igen, arra figyelni kell hogy maradjon mindennek hely, de szerintem nincs ezzel gond, nem ész nélkül kell csinálni és ennyi. Pl a trekking kormányából még jól esett volna 1-2 centi mínusz, de a cuccok csak ennyit engedtek.

2023. aug. 1. 07:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem 700-as volt a montin, centinként vágtam belőle és minden vágás után mentem egy kört kipróbálni. Végül 580-as lett kényelmes. Országútin 40-est használok.
2023. aug. 1. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!