Milyen fajta kerékpár kormányt válasszak?
Szélesebb kormánnyan stabilabban tudsz kormányozni.
Az 560-580 mm a klasszikus montis méret, de a 29-es bringákon sokkal szélesebb kormány van.
Nem vágnám le, mert nem drága egy alu kormány és így vissza tudod tenni a régi, ha mégsem jött be.
Én levágattam a kormányaimat rövidebbre. A fitnessemen 46 centis lett, hajlított, nekem nagyon kényelmes így. A trekking kormányából csak pár centi lett vágva, az 54 cm, mert azon jól jön a szélesebb fogás. Ez is hajlított kormány. Az outim meg 38-as, de az ugye koskormány, az más tészta. :)
Az én válaszélességem (vállcsúcsoktól mérve 34 cm.
A vagdosást be is lehet szívni. Egyszer csak azon veszed észre magad, hogy nem tudod rögzíteni a fékkart, csengőt, markolatot, mert elfogyott az eredeti átmérő. A seprűnyél kormányoknál ez nem annyira jellemző, de amelyik hajlított, íveltebb ott magyon könnyen bele lehet szaladni ilyenbe.
Azt lehet vagdosni ami eleve hü.lyeszélesre lett gyártva. Ez egyébként közlekedésre teljesen alkalmatlan.
4 vagyok.
Nekem a 2 hajlított kormány 60 centis volt, azok lettek vágva. Igen, arra figyelni kell hogy maradjon mindennek hely, de szerintem nincs ezzel gond, nem ész nélkül kell csinálni és ennyi. Pl a trekking kormányából még jól esett volna 1-2 centi mínusz, de a cuccok csak ennyit engedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!