Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik lábpumpát válasszam,...

Melyik lábpumpát válasszam, ha egyáltalán?

Figyelt kérdés

E kettő között vacillálok:

[link]

és

[link]

A két munkahengeressel gondolom gyorsabban lehet fújni a kereket.

Autóhoz/biciklihez használnám, utóbbi esetén a Twin airtól tarthatok-e, hogy csak 5 bar-t tud, és én a közelében fogom használni, például 4,5 barral bicikli esetén?

Persze ha van ezeknél jobb választás, akkor azt veszem, a lámpumpához sem feltétlenül ragaszkodom, eredetileg műhelypumpákat nézegettem.

2023. ápr. 27. 01:40
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Most látom, hogy ezek is műhelypumpa kategóriába esnek.

Műhelypumpa alatt én ilyen kivitelűre gondoltam: [link]

2023. ápr. 27. 01:42
 2/12 anonim ***** válasza:
1# ez már jobb, van 12 baros is elvileg
2023. ápr. 27. 04:17
 3/12 A kérdező kommentje:

Mi baj a lábműködtetésű pumpával? Nehéz lenyomni? Van annyi pozitívuma, hogy hamar felfújja a kereket?

A 12 bar-ost mondjuk 5 bar-ig használni kevésbé megerőltető, mintha csak 5 bar lenne a plafonja?

2023. ápr. 27. 04:32
 4/12 anonim ***** válasza:

Semmiképp sem ajánlom.

Én még olyant nem láttam ami tartós lett volna és jól is működik. Volt 2-3 darab a kocsikhoz, még fater vette őket, mind tönkrementek. Ennek ellenére vettem egyet a kerékpárjaimhoz, mondom azt talán bírja majd, ha az autókat nem is. Hát nem, az is tönkrement hamar. Az ollós mechanika ahol össze van rakva a csuklónál ott nagyon hamar elkopik, mert nincs felület, nincs egy persely, vagy akár csapágy ami sokáig bírná. Csak vékony lemezanyaból vannak a karok amiket taposol. Épp ezért nyeklik-nyaklik, nincs oldaltartása sem. Nagyon könnyű félretaposni, elgörbíteni. A léghengereknél szintén vékony bili anyagból vannak az alkatrészek és a működési elvből adódóan súrlódnak, tehát kopnak. A dugattyú rúdja kikoptatja a henger alsó tányérját, mert nekifeszül. Emiatt a dugattyú sem merőlegesen fut a hengerben, megszorul, félrekopik, tömörtelen lesz.

Jobban nem lehet vele fújni, mint egy rendes műhelypumpával, mert bár nagyobb a henger átmérője, de sokkal rövidebb úton dolgozik.

Az 5 bar kevés! Eleve nem is tudja az 5 bart, csak rá van írva, jó ha 4 megvan. De egy normális városi kerékpárhoz kellhet az 5-6 bar. Én is annyin nyomom kér bicómmal is.

Vegyél egy normális műhelypumpát és 15 évre le lesz a gond a pumpáról!

2023. ápr. 27. 15:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy az SKS cuccok jók. Sok SKS szerszámot meg miegyebet rendeltem az ebike.hu-ról. Egyikkel sem volt gondom. Ennek ellenére mondom, hogy ez a taposós vacak gyári selejt. Valszeg nem is ők gyártják, csak rátesznek egy matricát.

És most felnéztem ebike.hu-ra a pumpákhoz... kár volt.... be kell vennem két xanaxot. Hi a franc kerül 20-25ezer forintba ezeken????????????? Én még 7ezerért vettem 5 éve a csúcs műhelypumpát....

2023. ápr. 27. 15:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, főleg a bő kifejtést a négyesnek!
2023. ápr. 27. 22:57
 7/12 A kérdező kommentje:
Kiskoromban apámnak volt egy zöldes színű, eléggé masszívnak tűnő lábpumpája, Skoda 120L-hez volt használatos, sajnos az már nincs meg, képet sem találok róla neten..
2023. ápr. 27. 23:05
 8/12 anonim válasza:
Ha hozzájutsz, inkább vegyél egy békebeli Zsiguli pumpát. Ha használt is, meg lehet bőrözni és kb örökös. Nekem van egy, nincsen az a pénz, amiért eladnám.
2023. máj. 2. 14:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, oké, de nem találok róla neten még képet sem. Tudnál mutatni róla? :-)
2023. máj. 2. 15:34
 10/12 anonim válasza:
2023. máj. 2. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!