Melyik lábpumpát válasszam, ha egyáltalán?
E kettő között vacillálok:
és
A két munkahengeressel gondolom gyorsabban lehet fújni a kereket.
Autóhoz/biciklihez használnám, utóbbi esetén a Twin airtól tarthatok-e, hogy csak 5 bar-t tud, és én a közelében fogom használni, például 4,5 barral bicikli esetén?
Persze ha van ezeknél jobb választás, akkor azt veszem, a lámpumpához sem feltétlenül ragaszkodom, eredetileg műhelypumpákat nézegettem.
Most látom, hogy ezek is műhelypumpa kategóriába esnek.
Műhelypumpa alatt én ilyen kivitelűre gondoltam: [link]
Mi baj a lábműködtetésű pumpával? Nehéz lenyomni? Van annyi pozitívuma, hogy hamar felfújja a kereket?
A 12 bar-ost mondjuk 5 bar-ig használni kevésbé megerőltető, mintha csak 5 bar lenne a plafonja?
Semmiképp sem ajánlom.
Én még olyant nem láttam ami tartós lett volna és jól is működik. Volt 2-3 darab a kocsikhoz, még fater vette őket, mind tönkrementek. Ennek ellenére vettem egyet a kerékpárjaimhoz, mondom azt talán bírja majd, ha az autókat nem is. Hát nem, az is tönkrement hamar. Az ollós mechanika ahol össze van rakva a csuklónál ott nagyon hamar elkopik, mert nincs felület, nincs egy persely, vagy akár csapágy ami sokáig bírná. Csak vékony lemezanyaból vannak a karok amiket taposol. Épp ezért nyeklik-nyaklik, nincs oldaltartása sem. Nagyon könnyű félretaposni, elgörbíteni. A léghengereknél szintén vékony bili anyagból vannak az alkatrészek és a működési elvből adódóan súrlódnak, tehát kopnak. A dugattyú rúdja kikoptatja a henger alsó tányérját, mert nekifeszül. Emiatt a dugattyú sem merőlegesen fut a hengerben, megszorul, félrekopik, tömörtelen lesz.
Jobban nem lehet vele fújni, mint egy rendes műhelypumpával, mert bár nagyobb a henger átmérője, de sokkal rövidebb úton dolgozik.
Az 5 bar kevés! Eleve nem is tudja az 5 bart, csak rá van írva, jó ha 4 megvan. De egy normális városi kerékpárhoz kellhet az 5-6 bar. Én is annyin nyomom kér bicómmal is.
Vegyél egy normális műhelypumpát és 15 évre le lesz a gond a pumpáról!
Még annyit, hogy az SKS cuccok jók. Sok SKS szerszámot meg miegyebet rendeltem az ebike.hu-ról. Egyikkel sem volt gondom. Ennek ellenére mondom, hogy ez a taposós vacak gyári selejt. Valszeg nem is ők gyártják, csak rátesznek egy matricát.
És most felnéztem ebike.hu-ra a pumpákhoz... kár volt.... be kell vennem két xanaxot. Hi a franc kerül 20-25ezer forintba ezeken????????????? Én még 7ezerért vettem 5 éve a csúcs műhelypumpát....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!