Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A Shimano Alivio és Deore...

A Shimano Alivio és Deore váltói között minőségben, használhatóságban mekkora a különbség?

Figyelt kérdés
2023. júl. 21. 17:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Szebb a Gepida, de nem az a márka, ami megér ekkora felárat. Sajnos a Hervis sok mindent nem specifikál. De a fő komponensek és az ára miatt biztos az X Factet venném. Ha van gyengesége, a megmaradt pénzből korrigálható. Amúgy az áttételezése is sokkal jobb, mint a Gepidának, ez is mellette szól.
2023. júl. 22. 09:38
 12/20 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a véleményt.
2023. júl. 22. 10:47
 13/20 A kérdező kommentje:
#10, nyisd meg a linket és tedd fel a szemüvegedet!
2023. júl. 22. 10:48
 14/20 A kérdező kommentje:

Még szóba jött egy Alboin 700 CRS. Igaz ez használt, de elég újszerű. Viszont vannak furcsaságai. Pl, ez a kilógó gyári közpépcsapágy megoldás: [link]

Lehet, hogy semmit nem befolyásol, de az X Fact megoldása ebből igényesebbnek tűnik: [link]

2023. júl. 23. 10:25
 15/20 A kérdező kommentje:

"Amúgy az áttételezése is sokkal jobb, mint a Gepidának, ez is mellette szól."

Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben? Én annyit látok, hogy kisebbek az első lánctányérok a Hervisesen.

Hátul: 11-32 vs. 11-32, ez egál.

Elöl: 22/30/40 vs. 26/36/48.

Nekem ez annyit mond, hogy a Hervis inkább emelkedőre van optimalizálva, jobban vissza lehet kapcsolni, a Gepida meg inkább nagyobb végsebességre. Miben jobb még ez ez áttételezés?

2023. júl. 29. 20:13
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
40/11-nél hosszabb áttételre ritkán van szükség. Trekkinggel mi a fenéért akarna valaki 50-60-nál még beletekerni? Emelkedőn viszont gyakori, hogy nincs elég rövid áttétel. A 26/32 nem elég rövid, ha például csomagos túrán erintenél komolyabb emelkedőket. Szerintem sokkal hasznosabb egy rövidebb áttételezés.
2023. júl. 29. 20:31
 17/20 A kérdező kommentje:
OK, köszönöm.
2023. júl. 29. 21:13
 18/20 MGéza ***** válasza:

A 22-32 már majdnem 1:1,5 arány emelkedőre, a Gepidánál ugyanez a mutató 1:1,25. Erre gyakran nincs szükség de ha éppen van, akkor előnyösebb a nagyobb differencia. Tapasztalat, ha nem direkt hegymenetben akarod használni rendszeresen, akkor bőven elég a 26-32 is, de ez nyilván nagyon függ az embertől és a súlytól amit meg kell mozgatni. De ha a szíved a magyar gyártmány felé húz akkor vedd azt, rosszul nem jársz vele.

14-ben belinkelt használatra csak annyit mondhatok hogy lehet hogy a középcsapágyazás egyszer már cserélve volt vagy legalább szétszedve, az a gyanúm hogy onnan hiányzik egy takaró kupak amelyet szétszedés után nem tartottak fontosnak visszarakni.

2023. júl. 30. 11:11
 19/20 A kérdező kommentje:

#18, köszi. Hegyen, elég meredek utcában lakom. Így naponta fogok hegyet mászni. Úgyhogy ez nem hátrány.

A középcsapágy állítólag gyári újonnan is ilyen, a testbike-on is írják. Viszont lehet hogy közben, valamelyik évjárattól változtattak rajta, mert láttam a héten egy vadonat új 500 crs-t, azon már ugyan olyan volt, mint a másik képen.

A héten megrendelem az egyiket. Egyelőre inkább az X-Fact felé hajlok.

2023. júl. 30. 12:28
 20/20 A kérdező kommentje:
Tegnaptól szezon végi akcióban egy árban lett a kettő...
2023. aug. 2. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!