A Shimano Alivio és Deore váltói között minőségben, használhatóságban mekkora a különbség?
"Amúgy az áttételezése is sokkal jobb, mint a Gepidának, ez is mellette szól."
Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben? Én annyit látok, hogy kisebbek az első lánctányérok a Hervisesen.
Hátul: 11-32 vs. 11-32, ez egál.
Elöl: 22/30/40 vs. 26/36/48.
Nekem ez annyit mond, hogy a Hervis inkább emelkedőre van optimalizálva, jobban vissza lehet kapcsolni, a Gepida meg inkább nagyobb végsebességre. Miben jobb még ez ez áttételezés?
A 22-32 már majdnem 1:1,5 arány emelkedőre, a Gepidánál ugyanez a mutató 1:1,25. Erre gyakran nincs szükség de ha éppen van, akkor előnyösebb a nagyobb differencia. Tapasztalat, ha nem direkt hegymenetben akarod használni rendszeresen, akkor bőven elég a 26-32 is, de ez nyilván nagyon függ az embertől és a súlytól amit meg kell mozgatni. De ha a szíved a magyar gyártmány felé húz akkor vedd azt, rosszul nem jársz vele.
14-ben belinkelt használatra csak annyit mondhatok hogy lehet hogy a középcsapágyazás egyszer már cserélve volt vagy legalább szétszedve, az a gyanúm hogy onnan hiányzik egy takaró kupak amelyet szétszedés után nem tartottak fontosnak visszarakni.
#18, köszi. Hegyen, elég meredek utcában lakom. Így naponta fogok hegyet mászni. Úgyhogy ez nem hátrány.
A középcsapágy állítólag gyári újonnan is ilyen, a testbike-on is írják. Viszont lehet hogy közben, valamelyik évjárattól változtattak rajta, mert láttam a héten egy vadonat új 500 crs-t, azon már ugyan olyan volt, mint a másik képen.
A héten megrendelem az egyiket. Egyelőre inkább az X-Fact felé hajlok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!