Van-e különbség használhatóságát tekintve egy virtuális 2 magos, és egy valódi 2 magos proci között?
Grafikus megjelenitésért a GPU felel.
igen van különbség 2 szál sosem lesz olyan erös mint két processzor mag
csak bizonyos teljeditmény növekedést eredményez abban ami kihasználja
mai játékokhoz az 1 magos 2 szálas proci már nagyon kevés, már elég régóta 2 magot kitud használni a legtöbb játék
1 magos proci (2 szálal sem) tud elég adatot szolgáltatni egy komolyabb videokártyának a teljes kihajtásához vagyis munkához sem elég nem csal játékhoz
Egy példa még eszembe jutott. Egy kollégám nagyon büszke volt a túlhajtott egymagos intel procijára. Super Pi egy egyszerű számolási feladattal teszteli a proci sebességét.
Minél kevesebb másodperc alatt készül el a számítással, annál gyorsabb a processzor. Az ő procija 21 másodperc alatt végzett a számolással az Én kétmagos intelem pedig 19.
Mosolyogta is hogy a nagy intel csoda alig jobb.
Feltűnt hogy teszt közben a processzor kihasználtságom 50%.
Gyorsan kimásoltam a tesztprogit egy másik könyvtárba is és egyszerre futtattam 2 ablakban a tesztet egy időben.
Akkor is 19 másodperc volt az eredmény és a processzor kihasználtság 100%. Tehát a procim 1 maggal is gyorsabb volt az övéném, de kettővel már majdnem 2 és félszer odaverte.
Nagyon köszönöm mindenkinek az érthető, szemléletes válaszokat.
Az első válaszból azért kiderült, (remélem jól értettem) hogy a VGA teljesítményét is befolyásolja a proci, tehát így a képi megjelenítést is, közvetve. Zöld kezek mentek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!