Fékváltókar beállítási lehetőségek?
Figyelt kérdés
Vettem egy outit, életem első koskormányos bringája. Annyi a gond, hogy kicsik a kezeim (lány vagyok), s nem érem el rendesen a fékkarokat. Ha felülről fogom, akkor kb a fékkar közepe esik kézre, de ugye így alig lehet lenyomni. Ha lent fogom, akkor meg alig érem el az ujjaim végével. A kérdés az, hogy lehet-e állítani rajta valamit, vagy más szögben felszerelni, és akkor lehet jobban kézre esik vagy nemtudom.... Jó lenne valami megoldás, mert így forgalomban és lejtőn nagyon para, nem érzem magam biztonságban.2023. júl. 1. 14:50
1/6 anonim válasza:
Outikhoz nem értek, de biztosan azon is van állítási lehetőség. Nekem a trekking fékkarjai voltak kényelmetlenek (szintén kicsi a kezem), szervízben 2 perc alatt állítottak rajta. Azóta már én is, mire sikerült a legmegfelelőbb állást megtalálni. Esetemben egy kis méretű imbuszkulccsal lehetett elmozgatni a fékkarokat.
3/6 anonim válasza:
Egy szervizben 5 perc alatt beállítják neked.
4/6 TR75 válasza:
Megfelelő méretű a kormány (nem túl széles)?
Az országúti fékváltókarokon úgy is lehet állítani, hogy magát a kart lehet közelebb húzni a kormányhoz (ezáltal alsó fogásban közelebb kerül a kar - jobban eléred). Ez egy (ha jól emlékszem) imbusz csavarral állítható a fékváltókar tetején - a gumiborítást hátrahúzod és látható lesz a csavar.
Ha fent fogod, nem igazán éred el a fékkar végét, esetleg a középső ujjaddal.
5/6 A kérdező kommentje:
Szerintem megfelelő a kormány, nem érzem szélesnek, de mivel nincs viszonyítási alapom, ezért nem tudom biztosan, hogy így jó-e.
Igen, azt a csavart látom, de akkor nem fogja lefedni azt a rést a gumiborítás, nem?
2023. júl. 3. 11:49
6/6 TR75 válasza:
Csak maga a kar fog közelebb kerülni a kormányhoz. Úgy fog kinézni, mintha folyamatosan be lenne húzva egy kicsit (a fékhatást nem érinti a beállítás). Én is állítottam rajta magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!