Tényleg letudok bicajozni 22 km-t így?
Tudni kell rólam hogy kb 6 éve semmit sem mozogtam. 120 kilós vagyok, dagadt disznó és naponta 16 órát ülök a gép előtt.
Apám kitalálta, hogy béreljünk bicajt és Velencéről Dinnyésig biciklizzünk majd vissza. 22 km oda vissza. Legutoljára 15 éve bicikliztem (8 évesen).
2 órája kikölcsönöztük a bicajt de nem tudunk kimenni Velencéről. 2 percenkébt megállok és annyira ver a szívem mint az állat, rosszul vagyok, minden bajom van. Pedig sík egyenes a tér...
Megugorható ez nekem?
Szerintem nem.
Persze, szép lassan tekersz és időnként meg meg álltok pihenni akkor sikerülhet, de ha nem sportolsz és nem tekersz rendszeresen akkor ilyen 6-7 km is sok lesz..
Délben indultok tekerni?
Okos az apukád. 😂
Mennyire könnyű tekerni? Tudod, hogy hogyan kell használni a váltót? Fel van fújva a kerék? (nagy súlyhoz nagyobb nyomás is kell!)
Egyébként apádnak igaza van, ha van sport, amit el tudsz kezdeni, az bicaj! Békén hagyja az izületeidet (nem úgy, mint a futás), magadnak állítod be az intenzitást (nem kell folyamatosan erőlködni), amíg haladsz, hűt a menetszél , kellőképpen változatos (van mit nézni, forgalomban kifejezetten kell is).
Viszonylag alacsony intenzitáson hosszú ideig lehet csinálni. (ez a fogyásod miatt fontos)
Dinnyésig nem kell egyben eljutnod! Ha 3 km megy egyszerre, akkor legyen annyi, pihenő, pulzusnyugvás, kis víz, aztán hajrá tovább!
Én most 100 kiló vagyok és 45 éves, 13 km-t tekerek minden nap csak a munkahelyemre, ugyanannyit haza, fél órás út egy irányba. 120 kilósan kezdtem. És irodában dolgozok, este-éjszaka gép előtt játszok, ha a 16 óra nem is, de 12 megvan a gép előtt. Nem mentség semmire!
Szánd rá ezt a nyarat, neked ráadásul sokkal jobb túrákra van ott lehetőséged, mint egy alföldi gyereknek... Életed legjobb döntésének fogod tartani augusztus végére!
Ha kerékpározás közben még van időd, energiád a gyakorira irogatni, akkor nincs ott baj.
De mondjuk tényleg okosabb lenne reggel 7-8 óra környékén gurulgatni. És nem mindjárt ekkora távval kezdeni.
Én sokáig motoroztam. Amikor elvették a jogsim (orvosilag lettem alkalmatlan mielőtt valamelyik butus beszól!) visszaültem kerékpárra és 2 km után hívtam fatert, hogy jöjjön értem.
Ma már megy a 100 km is gond nélk. Sok munka, sok idő. De fő a fokozatosság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!