Túl nagy méretű kerékpárt vettem?
Sziasztok!
173-174 cm-es magassághoz szerintetek nagy az 55 cm-es vázméretű trekking kerékpár? Egy Merida Crosswayről van szó, és sajnos csak utólag olvastam utána, hogy az átlépési magasság sem stimmel, a pedál-térd helyzet sem, illetve az alap mérete sem passzol feltétlenül.
Mit gondoltok, miből lehetek biztos benne, hogy jó vagy nem jó a méret? Így számok alapján nagynak számít?
Köszönöm.
Nem mindegy, hogy nő vagy, vagy férfi.
Az átlépési magasság minimum 2-3 centivel legyen alacsonyabb, mint a belső lábhosszod. Viszont a Crossway vízszintes vázcsöve eléggé csapott. Mennyi a belső lábhosszod?
A pedál-térd helyzet a nyereg pozíciójának változtatásával korrigálható.
Felejtsd el a számokat.
Töködet veri vagy ne veri? Ha nem veri akkor nem magas.
Kinyújtott lábbal, talppal érd el a pedált.
A kormányt-kormánytartót pedig cseréld ki olyanra ami neked jó.
Jegyezd meg: A bringákat eladásra gyártják, neked kell használatra megcsinálni.
"Mit gondoltok, miből lehetek biztos benne, hogy jó vagy nem jó a méret?"
Onnan, hogy én 175cm vagyok. A Merida Crossway-em 48 centis és pont jó.
Van egy 51 centisem is, az már nem teljesen jó. Egy állítható stucnival elmegy, de hosszú távon nem a legjobb. Az 55 centi az tutira k. nagy!
4-es mindenfajta bicónál más a méret. Ami méret jó crossban az nem jó outiban, sem mtb-ben, ... ugyanannak az embernek.
Nem csak a magasság számít, hanem a váz minden más mérete is változik. Például a hossza. És az nagyon kényelmetlen tud lenni amikor kilóméterekre van a kormány az embertől és úgy kell vezeti mint ha csuklósbusszal mennél.
Határeset, még azt mondanám hogy be lehet állítani simán. Nekem a 167 centimhez évekig 51cm vázmagasságú montim volt, semmi hátrányát nem tapasztaltam. Ennek alapján 55cm 174centihez nem a világ vége.
Kérdező: Ez nem így működik, a táblázatok, méretkalkulátorok hasznos támpontok de messze nem szentírások. Van aki kisebb vázon érzi jól magát, mert egyenesebb testtartással eléri a kormányt, van aki szeret jobban beledőlni mert azt szokta meg. Neked azt javaslom hogy használd, ha nem érzed magad komfortosan rajta akkor van baj. Állítgatni kell az új bicót, mindegyik kicsit más mint amit az ember addig megszokott.
A gyártó táblázata is egy dolog, meg a te személyes alkatod.
Pl én 182cm magas vagyok, míg bátyám csak 170cm, mégis ugyan olyan hosszúak a lábaink, pedig én se nezek ki gnómnak, meg ő se nyakiglábnak…
Így aztán nekem eleve a táblázatok alapján a magasságomhoz az egy számmal kisebb bringa a kényelmes mindig.
Az számít mit érzel kényelmesnek.
175cm magassagommal L-t vennek vagy M/L-t.
Volt mar M-es fitness kerekparom kicsit kicsinek ereztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!