Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen bevált, jó bringás...

Milyen bevált, jó bringás navikat, appokat tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Androidra

2023. máj. 18. 20:52
1 2 3
 11/26 MGéza ***** válasza:
100%

#10 A Locust az szerint ajánl útvonalat hogy mit adsz meg. Alapértelmezés a túra, nyilván nem végig aszfaltos úton fog vinni ebben az esetben, MTB beállításnál végképp nem. Saját preferenciákat is megadhatsz, pontról pontra.

Említed itt az autós navit, na nem tök ugyanaz. Röviden nem lehet az, mert a bringa számos olyan helyen végiggurul, ahová a legjobb terepjáró sem jut el, sokkal több változós képlet alapján kell navigálni. Autóval egyszerűbb, kevesebb preferenciát kell ismernie, kevesebb a tiltás, az elkerülendő hely.

2023. máj. 19. 10:10
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Mi az, hogy app? Én még mindig le tudom írni, hogy alkalmazás...

Ha létezik olyan egyszerű magyar szó, hogy "alkalmazás", akkor mi értelme "app"-ot írni? Értelme nincs, ettől többet nem adsz hozzá a mondandódhoz, rólad egyeseknek meg lesz a véleménye (pl. nem tud általános iskolás szinten se magyarul, akkor vajon hány éves lehet, de ha még csak tizenegynéhány éves, ne akarjon bringás navit stb.) és olyan hozzászólásokat kapsz, amiket nem akarsz kapni.

2023. máj. 19. 10:48
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Elég sokat teszteltem a locust, nem 2 perces ránézést követően vontam le a következtetéseimet. Bárhogy állítgattam akkor is levit arról a kerékpárútról is amit saját magam rajzoltam be évekkel ezelőtt az OSM-re. Ki érti ezt? 🤷‍♂️ biztos én vagyok a boomer.

Az autós navinál pont erre akartam volna utalni. Manapság már mindenki navival közlekedik még a boltba is - ami nem baj! - és ugyanezt várná el a kerékpáros közlekedésben is. De ilyen, főleg településen kivül, a természetben, földutakon, stb nem lehetséges. Aki a mai technológiai fejlettség mellett (gps, appok, a telefonokban iránytű, stb.) nem talál oda valahova, akkor az inkább ne is hagyja el a város határát. Annó 30-40 éve egy darab tájolóval és 50000-es térképekkel eltaláltunk kb bárhol. Moest meg nem tudnak az emberek 3 métert menni anélkül, hogy az app ne mondogatná nekik merre kell menni.

2023. máj. 19. 11:03
 14/26 MGéza ***** válasza:
100%

"Manapság már mindenki navival közlekedik még a boltba is - ami nem baj! - és ugyanezt várná el a kerékpáros közlekedésben is."

De, baj! Én is boomer lehetek mert még tudok térképet olvasni, felismerem a jelöléseket, a navit inkább arra használom hogyha letérek az elképzelt útról akkor megmondja, hogy hova a fenébe lyukadtam ki ahhoz képest ahová el akartam jutni. :) Esetleg nyomvonal rögzítésre hogy visszanézhessem mit jártam be.

2023. máj. 19. 15:18
 15/26 A kérdező kommentje:

12# 10:48 Van benne valami, nem vitatkoznék az alapállításoddal.

Az ésszerű határokon belüli kritikának örülök, elfogadom. Ezt négy - öt szóval megteheted volna ebben az esetben.

Grafomán, túlfogalmazott masztid viszont így a vállalhatóan kultúrát, átlag intelligenciát feltételező szint alatti lett, de azért tanultam belőle.

2023. máj. 19. 15:30
 16/26 A kérdező kommentje:
*megtehetted
2023. máj. 19. 15:31
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

#12 Nagy kár, hogy az "igényességed" és elfecsérelt időd nem a kérdésre adott hasznos válaszra fordítottad.

#13 Osmanddal nekem is meggyűlt a bajom. Rövid ideig használtam. A navi funkció ritkán kellett, inkább a megtette út adatok, teljesítmény miatt próbáltam, használtam, mert nem terepezek. Google Maps jobban bevált.

Komoot viszont nekem bejön, most azt használom, de leginkább a megtett út, teljesítmény érdekel. Előre megnézem merre kell menni és rögzül fejben, ha pedig "elág." -hoz érek megnézem merre tovább ha bizonytalan vagyok.

Van még egy alkalmazás ami érdekes de nincs vele tapasztalatom. PC-n jónak tűnik, mobilon a felület nekem nem optimális.

Ez a "merretekerjek" app.

[link]

PC-n jó, megnézem a tervezett utat de útközben nem használom.

Ha valakinek van tapasztalata az alkalmazással, örülnék, ha megosztaná velem, érdekelne, mert az alapkoncepció nem rossz, ahogy összeáll de nem volt türelmem kitapasztalni.

2023. máj. 19. 18:14
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Gyakran használom a merretekerjek appot, főleg telefonon. Eleinte furcsa volt, de relatíve hamar megszoktam. Részemről verhetetlen a tervezésben, hatalmas segítség (van benne útvonal-tervezés is, de csak ritkán használom erre). Elsősorban akkor használom, ha tudom mi a cél és ránézek, hogy merre van több kerékpáros infrastruktúra.

Egyébként útvonal tervezésére Budapesten belül a BudapestGO, azon kívül a Google Maps is teljesen jó (utóbbit Budapesten belül nem javaslom, múltkor teszteltem, a IX. kerület Mester utcából útvonalat a Kálvin térre, lazán kivitt volna az Üllői útra, míg a BudapestGO kérdés nélkül tervezett a kerékpárral kétirányú Ráday utcán, nem nagyon ismeri ezeket az utcákat).

Egyébként én út közben két-három alkalmazást szoktam használni: Adidas Running a monitorozásra (táv, átlagsebesség stb.), Speedometer a sebességre és ha kell, akkor a navigáció (BudapestGO vagy Google Maps). Tény, hogy nem próbáltam még fizetős alkalmazást, de teljesen elfogadhatónak érzem ezt a módszert.

Nem rég vettem új biciklit, terveztem venni rá kerékpáros computert (No nem profit), de a telefon és az óra teljes mértékben helyettesítik, nem tudna olyan adatot mutatni, amit nem látok a telefonon, akkor meg minek szánjak erre akár csak 5.000 forintot is?

2023. máj. 27. 06:48
 19/26 anonim ***** válasza:
18: A Google Maps nem ér semmit. Olyan utakra is rávisz, ahol tilos kerékpározni, forgalmas részekre tervez, mikor van párhuzamosan bicikliút, stb. A telefonnal meg az a baj, hogy vagy lemerül vagy nem látod folyamatosan az adatokat rajta, mert kikapcsol a kijelző. Te is írod, hogy 2-3 alkalmazást kell használnod, ehelyett egy biciklis computer mindent tud egyben és van 6-8 órás üzemideje.
2023. máj. 27. 07:31
 20/26 MGéza ***** válasza:
Igen. Teló hátránya, ha leveszed a fényerőt és állandóra rakod akkor nem látsz semmit és kell egy 15000-20000mAh aksi hozzá, hogy egész napra kiszolgáljon. Ezért van hogy szinte soha nem használok élő navit, hanem néha ránézek és fejben memorizálom két pont között az utat és ha elakadok csak akkor nézek rá, vagy például egy kacskaringós csomópontnál ahol 10m jobb majd 20m bal ismétlődik rakásra.
2023. máj. 27. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!