Mit gondoltok mennyire veszèlyes csak kontrafèkkel biciklizni a városban?
Ha csak a kontra van akkor szabálytalan. Mindkét keréken kell lennie féknek.
Egyébként nincs baj a kontrafékekkel ha jól működik.
Jajj ezek a mai problémák :D
Annó nem is tudtuk mi az a tárcsafék, mert a faluban nem volt olyan autó vagy motor amin az lett volna. Ha valakineA patkófékes biciklije volt arra úgy néztünk mint egy fél Istenre.
A kontrás bmx, camping, meg lengyel és ruszki gyártműnyú biciklikkel mégis olyan csíkokat húztunk , hogy gyűztük lelépni hogy milyen hosszú - mert ugye ez volt annó a vagányság, hogy ki mekkora csíkot tud húzni és mekkorát nyikkant a gumi :D. Meg hogy mekkora rendőrkanyart tudunk csinálni, szintén kontrás fékkel.
Szóval jó a kontra, nincs vele gond ha karban van tartva.
Ömmm... az 1980-es években még nem voltak vadiúj kerékpárutak mifelénk.
Ja és most sincs :DD
Nálunk voltak. Szarrá faroltuk.
Maiakat már gyárilag szarrá farolják építéskor.
Ezzel csak az a gond, hogy amikor én fiatal voltam, akkor sokkal kisebb autós és kerékpáros-forgalom volt, andalogni a bringával mellékutakon egy gyengébb fék is elég volt. Most meg már a régi patkófék is életveszélyes lehet (főleg vizes úton), nekem egy szerelő mondta is (amikor panaszkodtam a fékhatásra), hogy anno a régi bringákat nem olyan felhasználásra készítették, mint most.
Persze nekem is volt kontrás biciklim, de olyan rég, hogy már nem emlékszem, milyen volt.:( A kertek alatt keringeni nyilván megfelelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!