Kontrás vagy nem kontrás bicikli?
Kb. tökmindegy, meg vagányabb lesz ha csak farolgat össze-vissza a kontrával. Később majd BMW-vel driftelget.
Van olyan is amúgy, hogy kétféle fék van rajta: elöl patkó, V, vagy tárcsa, hátul meg kontra, vagy az előbbiek egyike. A tárcsáról, hallom hogy éles tud lenni és belevág a húsba egy esésnél. De nekem még nem sikerült.
Két egymástól független fékkör amúgy jót tesz a biztonságnak. Ha az egyik meghibásodik, ott van a másik.
@1: a kerékpárokon kötelető a két, egymástól független fék megléte, ergo evidens, hogy a kontrásokon is van első fék.
A kérdésre pedig a válasz: szerintem (és ez nincs kőbe vésve, magánvélemény - mondjuk rengetegen egyetértenek ezzel) egy abszolút kezdőnek a kontrafék a leglogikusabb választás: a kezelése egyértelmű, logikus és pillanatok alatt készségszinten elsajátítható. Gyerekeknél az is szempont, hogy a kezük mérete és ereje nem feltétlenül alkalmas a fék működtetésére. Az majd ráér akkor, ha már az alap kerékpárkezelés biztonságosan megy nekik.
3:
Nekem az első gyerekbringám anno gyakorlatilag fixi volt, a második és harmadik kontrás. Nem jelentetr utána gondot kézzel fékezni, egyébként sincs kontrás bringa első fék nélkül.
Egyébként felnőttként is volt kontrás meg hátul is V fékes bringám is. Időseket leszámítva az jellemző, hogy aki kontrát tud használni, annak a kézi megoldások is mennek, fordítva viszont nem.
Kontras annyiból rossz, hogy induláskor nehezebb beállítani magának a pedált hogy könnyű legyen indulni.
Mi V fékest vettünk. Elől és hátul is az van. Nagyon könnyen teker és fékez a 3 éves(14"-es kerekű) és az 5 éves(16") is.
"Gyerekeknél az is szempont, hogy a kezük mérete és ereje nem feltétlenül alkalmas a fék működtetésére."
Olcsó gagyi gyerek bicikliken valóban így van.
Minőségi gyerek biciklin természetesen olyan fék van amit a gyerek is könnyedén tud használni.
De itthon sajnos az a trend, hogy babakocsi kell 200 ezerért, wellness hotel kell napi 100 ezerért, de a gyerek bicikli nehogy már 20-30e forintnál többe kerüljön, de a 30e is csak akkor ha új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!