Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mitől lehet rossz a fék...

Mitől lehet rossz a fék fogásának az érzete?

Figyelt kérdés
Van egy full Shimano Deore LX 570-s kerékpárom teljes fék bowden és ház valamint pipák csere megtörtént BIKEFUN 945 menetes fék pofát használok egy Ritchey Rock/OCR Comp felni párral és azt vettem észre hogy a fék hatás nyúlós/ragadós "ABS" szerű az az koppig kell húzni a fékkart vagy egyszerr a kettő kart behúzni fél állásig hogy hirtelen megálljak vagy "harapjon" a fék. Neuzer Nelsonon ugyanez a típusú fék pofák vannak noname fékkarral és fék testtel és harap a fék. Felnire gyanakszom most már mert fékváltókart is lecseréltem egy évben azonos minőségben feljebb álló XT 750-re de ugyanaz az élmény.De érdekes módon esős vagy nedves időben "harapós" érzete van a fékeknek.Szerintetek mire nem gondoltam még? Vagy jó nyomon járok?

2023. ápr. 19. 18:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Vizes környezetben minden fék jobban fog szóval ennek nincs jelentősége. Valószínűleg laza a bowden.
2023. ápr. 19. 19:24
 2/7 A kérdező kommentje:
most hoztam haza a kerékpárt a szervízből 15km-s teszt köröm volt durván a bowden nem volt laza érzetre. Mert a "feszesség" "keménység" kvázi egyezik mind a kettő esetén érzetre. Itt a fék hatással van a gond MTB-n negyed vagy fél állásban a fék kar már blokkol kvázi eleshetek vele akár ugyanez a trekkingen koppig kell húzni a kart ha csak egy féket működtetek ha egyszerre a kettő kb. fél állásban jön össze hasonló mutatvány mint az MTB esetén
2023. ápr. 19. 19:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakértő, de ebben az esetben arra gondolnék, hogy rossz minőségű a bowden és/vagy a fékkar.

Persze nyilván lehet a felni is. Mivel nem tárcsaféked van ezért ha a felni egyenetlen akkor simán lehet sokkal rosszabb a fékhatás.

De azért én megpróbálnék ráhúzni még a bowden-re, végülis rosszabb nem lesz tőle.

2023. ápr. 19. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Be kell kopnia a fékbetéteknek, akkor jobb lesz.

Jól látom a webshopokban, hogy ez egy 1000 forint környéki fékpofa? Akkor mit várunk tőle? Fogjon valamennyire. És ezt nálad tudja is.

Ha koppig be kell húzni - és koppig be is tudod húzni - akkor valami nem jó! Rosszil sokerült a szerelőnek a mutatvány. Vidd vissza, hogy próbálja meg újra beállítani.

2023. ápr. 19. 20:01
 5/7 A kérdező kommentje:
fék pofát tavaly december óta nyúzom a bowdenezést csináltam meg utoljára mert már hideg hűvös időben nem engedett vissza a fék és a fékkar. Lehet hogy olcsó de ennél jobb nincsen napi használatra e fölött már a sportra és hobbi kategóriára ki hegyezett fékpofák vannak meg a cserélhető betétesek.
2023. ápr. 19. 20:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor félreértettem a kérdést, azt hittem minden ki lett cserélve.

Az utolsó mondatom így is fenntartom.

Ha mindent össze-vissza cserélgettél és nem jó, akkor szedd szét újra és rakd össze jól.

2023. ápr. 19. 20:20
 7/7 tothp ***** válasza:

Több oka lehet (vagy több ok együtt)

Ha egyébként minden eredeti (fékkar, féktest)

1. Silány bowdenház

2. A bowdenház hibás tárolása (szétnyílik a spirál. Idő kell, mig összezömül.

3. A bowdenház végek hanyag levágása. A bowdenháznak úgy kell ülnie a zárókupakokban, mint a rugónak, az autó futúművében. Ahány darabból van a bowdenház, annyiszor 2 hiba.

4.túl hosszú bowden (sok a ház)

5. túl rövid bowden

6. rossz bowden elvezetés (törés, túl szűk ívek)

Hirtelen enní jutott eszembe. És ez csak a ház.

2023. ápr. 20. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!