Mitől lehet rossz a fék fogásának az érzete?
Nem vagyok szakértő, de ebben az esetben arra gondolnék, hogy rossz minőségű a bowden és/vagy a fékkar.
Persze nyilván lehet a felni is. Mivel nem tárcsaféked van ezért ha a felni egyenetlen akkor simán lehet sokkal rosszabb a fékhatás.
De azért én megpróbálnék ráhúzni még a bowden-re, végülis rosszabb nem lesz tőle.
Be kell kopnia a fékbetéteknek, akkor jobb lesz.
Jól látom a webshopokban, hogy ez egy 1000 forint környéki fékpofa? Akkor mit várunk tőle? Fogjon valamennyire. És ezt nálad tudja is.
Ha koppig be kell húzni - és koppig be is tudod húzni - akkor valami nem jó! Rosszil sokerült a szerelőnek a mutatvány. Vidd vissza, hogy próbálja meg újra beállítani.
Akkor félreértettem a kérdést, azt hittem minden ki lett cserélve.
Az utolsó mondatom így is fenntartom.
Ha mindent össze-vissza cserélgettél és nem jó, akkor szedd szét újra és rakd össze jól.
Több oka lehet (vagy több ok együtt)
Ha egyébként minden eredeti (fékkar, féktest)
1. Silány bowdenház
2. A bowdenház hibás tárolása (szétnyílik a spirál. Idő kell, mig összezömül.
3. A bowdenház végek hanyag levágása. A bowdenháznak úgy kell ülnie a zárókupakokban, mint a rugónak, az autó futúművében. Ahány darabból van a bowdenház, annyiszor 2 hiba.
4.túl hosszú bowden (sok a ház)
5. túl rövid bowden
6. rossz bowden elvezetés (törés, túl szűk ívek)
Hirtelen enní jutott eszembe. És ez csak a ház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!