Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen bicikli lenne ideális...

Milyen bicikli lenne ideális választás számomra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék biciklit vásárolni magamnak, úgy 100 ezer forintig, így a használt játszik leginkább ebben az árkategóriában úgy gondolom. Nem sportszerű használatra, csupán havi néhány alkalomra.. Felhasználást tekintve leginkább aszfalton használnám, de ha le kell térni egy kisebb ösvényre a Bükkbe, legyen kényelmesen kivitelezhető. Vagy ha nyáron szeretnék lemenni a Tisza tó körül a bicikliútra tekerni egyet, álljon helyt ott is. Kicsit ilyen átmeneti dolgot keresek, legyen használható itt is ott is.. Miskolci vagyok, így a terepviszonyokat tekintve van emelkedő a környéken bőven. Nézzek inkább egy MTB-t, vagy egy cross trekkinget? Esetleg egy fatbike hülyeség lehet ha nem feltétlen terepen szeretném használni? Magasságomat tekintve 183 cm vagyok, ehhez milyen váz, kerék méret ajánlott?

2023. márc. 28. 18:42
1 2
 11/14 TR75 ***** válasza:
57%

#

Nem. Azért írok jókat, mert a céljaimnak tökéletesen megfelel. Ha úgy tetszik, jó választás volt. Pár bicót én is hajtottam, jót is és rosszabbat is. Azt is elismerem, a Breezeremnek nem ér a közelébe, de más is a célja.

2023. ápr. 1. 14:46
 12/14 anonim ***** válasza:

Most lehet nem leszek népszerű, de ha nem szeretnél vesződni a használtpiaccal, akkor egy teljesen jó opció ennyiért: [link]

Az M-es vázméret bár elvileg 178-180 centiig ajánlott, én 186 centivel teljesen kényelmesnek találom, bár nekem Riverside 900 van, ami megint egy másik modell.

2023. ápr. 6. 17:16
 13/14 MGéza ***** válasza:
Tényleg nem leszel népszerű, mert olyan bringát ajánlasz szerintem, ami messze nem képes megfelelni a célnak, gondolok itt elsősorban a váltórendszerére, a mászófokozatok legalább részleges hiányára, magának a váltónak/alkatrészeknek a minőségére. Az RS 900, az már megint más kategória, kb mintha i7 pc helyett egy barebonet ajánlanál FHD játékra, hogy idegen példával éljek.
2023. ápr. 6. 18:45
 14/14 anonim ***** válasza:

Tény, hogy nekem RS900 van, viszont a páromnak RS120, teljesen jól elvan vele, ha nem sportszerűen kell (a kérdező havi néhány alkalmat adott meg) 80-100 kilométerre, akkor bőven jó lehet. A mai világban ritka a Decathlonban ebben a kategóriában, de még egyszer sem kellett minőségi probléma miatt visszavinni (a családban volt egy Rockrider ST100, háromszor vittük vissza, végül inkább csere lett eggyel jobbra).

Azt elismerem, hogy nincs viszonyítási alapom a sokszázezres kategóriával (ez az RS900 az eddigi legjobb kerékpár, amit használok), de szerintem nincsen probléma a Btwin kerékpárokkal. Jó minőségű, garanciális, új kerékpárt kap ennyiért. Tény, hogy az RS120 felszereltsége nem a legacélosabb, de ez már egy másik gazdasági faktor, hogy 100 ezer forint alatt nem lehet jól felszerelt, megfelelő minőségű kerékpárt kapni (míg mondjuk két éve ennyi pénzből jóval jobb modellek jöttek ki).

2023. ápr. 6. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!