Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire érezhető egy gravel...

Mennyire érezhető egy gravel biciklinél az alumínium és egy karbon villa között a különbség?

Figyelt kérdés
Szeretnék MTB-ról gravelre váltani, mert szinte csak aszfalton tekerek.Eddig csak karbon villásakat nézegettem, mert dícsérték a rezgéselnyelő képességét, de most találtam egy alu villásat, ami megfelelne az elvárásaimnak(árban is). Emiatt elbizonytalanodtam, hogy ragaszkodjak-e a karbon villához, vagy akkora különbség nincs a két villa, illetve bicikli között mindennapi használat során.

2023. febr. 26. 14:21
 1/5 TR75 ***** válasza:
Milyen bicaj?
2023. febr. 26. 15:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Alu villásat ne vegyél. Pont az a lényege a villának, hogy elnyelje a rezgéseket, ne rázódjon szét a kezed és ne fáradjon el idő előtt. Az alu ezt nem tudja.
2023. febr. 26. 16:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Erről lenne szó.

[link]

2023. febr. 26. 18:41
 4/5 TR75 ***** válasza:

Szerintem ennyiért vidd.

Azt nem látom, hogy max. milyen széles gumit fogad, de szerintem 40-42-es még belemegy, azzal már lehet az út egyenetlenségeit tompítani.

Három és fél éve ilyet nézegettem én is, aztán letettem az alumínium vázról (cromó lett). Jó canga.

2023. febr. 26. 18:47
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a gumin és a keréken több múlik, mint a villán. Persze valamivel rugalmasabb a karbon és könnyebb is, így sportos felhasználásra előnyösebb.

Ezen a bringán látszik, hogy túrázásra tervezték, ezért inkább masszív, mint sportos. Sok rögzítési pont van rajta, és szerintem a villa is ezért készült aluból, hogy arra is lehessen csomagokat rögzíteni. A kerekeken is látszik, hogy inkább arra mentek, hogy erős legyen, nem pedig az alacsony tömegre, fürgeségre.

Szóval ha több napos túrákra keresel bringát, és/vagy inkább masszív bringát akarsz, akkor jó választás. Ha nem vagy nagy darab, és inkább a gyorsaság számít, akkor talán találsz jobbat is.

2023. febr. 26. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!