Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy 29-es MTB és egy 26-os...

Egy 29-es MTB és egy 26-os között mi a használatbeli különbség?

Figyelt kérdés
Ez a 29 csak divat vagy miben másabb?
2022. aug. 28. 11:47
1 2
 1/13 TR75 ***** válasza:
72%
Nagyobb kerék, jobb gördülés, nagyobb sebesség.
2022. aug. 28. 12:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Valamint a 26-os jobban manőverezhető. 26-rol váltottam 29-re, ez volt a legszembetűnőbb különbség. Viszont a 29-es jobban átmegy a köveken, gyökereken.
2022. aug. 28. 13:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
29"-el gyorsabban haladsz,köveken sziklákon ösvényen könnyebb menni
2022. aug. 28. 13:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Fú hát erről a témáról komoly cikkeket, összehasonlításokat írtak már, inkább azokat olvasgasd!

[link]

Itt a gyakorin néhány szóban nem fogjuk tudni pontosan kifejteni.

2022. aug. 28. 14:31
 5/13 anonim ***** válasza:
50%

Én sokat bicajozok évek óta. 26-os montit váltottam 29-re. A 26-osomon volt vastag utána vékony kerék, közben volt országútim. De a 29-es monti, ami nekem a legjobban bejött méghozzá vastag kerékkel. Azért jó, mert 30-as tempót simán tudsz vele nyomni, igaz ahhoz kell kondi, hogy hosszútávon tudja valaki nyomni. De bénább országútisokat simán ott hagyok vele bármikor. Dombon felfelé meg verhetetlen vagyok ott csak olyan országútis előz meg, aki profi szinten nyomja más még soha nem előzött meg.

Először, mikor váltottam azt hittem sok lesz a vastag gumi a 29-esen, de nem. Elmegy mindenhol, igaz ha nagy a hőség , akkor zenél és már 50 méterről hallják, ahogy közeledsz úgy durmol a kerék, ha tempót tekersz vele :) Ég és föld a különbség a 29-es javára egy 26-ossal szemben. 26-ossal is mentem egy napos Balaton köröket, de 29-essel 1 órát simán rávertem az akkori legjobb időmre első nekivágásra...azóta még jobb. Az országúti meg, azért nem adta nekem, mert az nekem "kényelmetlen" volt. Már 7 éve használom a 29-es montit én ezt tudom bátran ajánlani, hosszabb távra is kiváló , hisz én Balaton köröket teljesítek vele 1 naposba, hegyeket mászni is nagyon jó itt Mo.-n már majdnem az összes hegyre feltekertem vele. És napi használatra is kiváló.

2022. aug. 28. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:

" ha nagy a hőség , akkor zenél és már 50 méterről hallják, ahogy közeledsz úgy durmol a kerék, ha tempót tekersz vele :) "

A 28-as, olcsó trekking-gumimhoz még tempó sem kell, hogy "durmoljon".:) (Nézegettem is először, hogy mi a fene ez, talán lapos a kerék, vagy olvad az aszfalt??:) (Mert keskeny városihoz voltam szokva.)

2022. aug. 28. 15:54
 7/13 anonim ***** válasza:
78%

26-ost finomabban lehet irányítani. A 29-es meg stabilabb, könynebben megy át a köveken, gyökereken.

Amit Hellmano ír, az szerintem full hülyeség. Sík aszfalton 29-essel, terepgumin nem nagyon megyek. Éppen azért, mert az áttételei nem jók erre, a széles kormány pedig szinten nagy ellensége a gyors haladásnak.

Értem, hogy a totál nyomikat megelőzi dombon felfelé, aki meg az ő száját keni el, az már profi. :)

Balaton körre éppen a 29-es monti a legalkalmatlanabb.

Persze el lehet cseszni és keskeny kormányt tenni rá, valamint olyan áttételt, amivel szenvedés lesz terepen, csak ennek semmi értelme, ha egy montival montizni akarunk.

2022. aug. 28. 16:12
 8/13 anonim ***** válasza:
24%
#7 arról nem tehetek, hogy te nyeszlett vagy :D Én meg "csak" 35+ éve kerekezek komolyabban elötte meg a kisebb kori bicózásokat nem számítom... a vádlim vastagabb lehet, mint neked a derekad, ha te nem bírsz egy 29-essel :D
2022. aug. 28. 16:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#8!

Tehát érdemben nem tudsz válaszolni, ezért magad a primitív személyeskedés.

A te stílusodban fejtem ki a vélménymet: Illett volna 35 év alatt megtanulni biciklizni. És persze az sem ártott volna, ha megtanulsz vitatkozni.

Mellesleg nagyon valószínű, hogy több verseny van lábamban, mint a tiédben.

Ha 1 órát javítanék a Balaton kör rekordomon, akkor már csúcstartó lennék. :)

2022. aug. 28. 16:42
 10/13 anonim ***** válasza:
25%
Vitatkozzon a fene...én leírtam a véleményem amibe személyeskedve beleálltál és én vagyok a primitív? :D Olvasd végig a 7-es hozzászólásod te óvodás kötekedő szardarab. Hidd el nem tud megelőzni senki emelkedőn ha tetszi, ha nem csak olyan, aki profi szinten tolja a versenyeket! Ha hiszed, ha nem. Gyorsabban megyek dombon felfelé, mint aki szembe gurul lefelé kb. szóval aki ezt bírja tüdővel és megelőz azelőtt megemelem a kalapom őszintén!
2022. aug. 28. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!