125 és 250 ccm között van lényeges különbség főleg városi aktív használatban?
Meséld már el, légyszi, hogy melyik 250 köbcentis 4 ütemű rendszámos motor megy 160-at :D ahhoz egy igen jó légellenállási tényező meg legalább 44-45 LE kell. Gyárilag egyik rendszámos 4 ütemű 250-es sem fogja ezt tudni.
Főleg városi használatra szinte nincs gyakorlati különbség, ugyanúgy gyorsabban fogsz tudni elindulni egy lámpától, mint a kocsik többsége és ugyanannál a pirosnál fogsz végül kikötni 10-ből 9-szer, mintha 250-essel lennél. Senki nem fog akarni megelőzni, mert 70-ig relatíve fürgén gyorsul akármelyik 125-ös motor/robogó, városban meg sose fog kelleni a magasabb sebesség. Városon kívül hasznos a legalább 250 köbcenti.
Én városon belül 300-asat használok, de abszolút nem érzem, hogy bármennyivel is hamarabb jutnék el A-ból B-be, nagyon gyakran együtt megyek egy halom 125-ös PCX-szel, ugyanaz a tempónk, max előbb érek a kocsik közé meg a piroshoz. Ritkán előfordul, hogy főútra kikanyarodáshoz hasznos az extra nyomaték, lóerő, meg havonta néhányszor elcsípek egy zöldhullámot ilyen módon, amit amúgy nem érnék el, mellékutcából kikanyarodva.
Anno 900-as motorral mentem városban is, szerintem lassabb voltam összességében.
Városban monndhatjuk fürge. Robogó es motor os.
Pl egy 125 kamusportmotor CBR bőven az autók 80%-anál jóval dinamikusabb.
Igaz besorolasnal már kijön a 250-nel szembeni kisebb teljesítmény, jobban oda kell figyelni.
Összességében városban szerintem tökéletes, de a 250 az erőtöbblet miatt egyszerübben jobban megy.
Én remekül elvagyok 125-tel.
"Jó valóban, megtaláltad szinte az egyetlen 4 hengeres 250-es motort, ami valóban 45 LE környékén van, 9 millió fordulatnál... De jogos."
Legyen, ahogy te akarod. Nézd meg ezt, ha már modern motorokat emlitesz:
Amúgy a 250es Bandit baromi jópofa gép, 18000ret pörög, csak viszonyítasképpen a mostani Forma 1 motorok 12 ezernél leszabályoznak.... És 30-40 ezer km-t simán bírnak felújítás nélkül. Élmény volt, sokáig megvolt nekem is. Banditról még rosszat nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!