Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A promax milyen márka? Gagyi...

Robetko kérdése:

A promax milyen márka? Gagyi vagy nem? Ilyen v-féket néztem a bicóra.

Figyelt kérdés

2023. febr. 18. 18:33
1 2
 11/14 X0r4h ***** válasza:
Szóval a lényeg, hogy a bowdenhúzás iránya a mérvadó a féktest mozgása nem! A mechanikus tárcsafék is egyenes mentén húzza a féktestet, holott körív mentén végez csavaró mozgást, mégsem az a meghatározó.
2023. febr. 21. 18:03
 12/14 X0r4h ***** válasza:
54%
9: Hülyeség! Nem időjárásálló egyik felnifék sem! Mihelyst vizes lesz a felni már csúszik a kapcsolat és kevesebb lesz jóval fékerő. Tárcsafék az időjárástól független.
2023. febr. 21. 18:05
 13/14 Alex Fly ***** válasza:
@10: lehet, hogy a canti esetében azonos körülmények között kisebb a felnire ható fékerő, de a bowdent nagyobb erővel húzod, mint a V-fék esetében, ami kompenzálja ezt...
2023. febr. 21. 19:21
 14/14 anonim ***** válasza:

X0r4h !

Ennyi kreténséget régen olvastam.

"A bowden mozgása !!! egyenes, nyilvén, hogy a két féktest körív mentén mozog. Nem én találtam ki hanem a szakirodalom."

Leírtam korrtektül az 5-ös hsz-ben. Te azt nem tudtad felfogni és a "szakirodalomra" hivatkozol, ami nagyon pongyolán van megfogalmazva.

"Nem véletlenül kell a mechanikus tárcsaféknél is minél rövidebb úton elvezetni a kábelezést."

Ennek semmi köze ahhoz, amit előtte írtál. :)

"A mechanikus tárcsafék is egyenes mentén húzza a féktestet, holott körív mentén végez csavaró mozgást, mégsem az a meghatározó."

OMG! A tárcsafékeknél megvalósul a felületre merőleges mozgás, tehát egyenes mentén mozognak, de éppen azért sz@r a bowdenes tárcsafék, mert a bowden valójában egy csavart hajt be. (És kevés kivételtől eltekintva csak az egyik fékpofa mozog a bowdenes tárcsafékekben.)

2023. febr. 22. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!