A Mannol viszonylag olcsó de minőségi márka?
Szerviz anyagaik nem rosszak, ár/érték arányban megfelelő, de azért jónak nem igazán mondanám őket, célnak megfelelnek, de semmi extra.
A motorolajaik szarok.
Igazából ugyanazt csinálják, mint az A.Z. Meisterteile, azaz olcsón megvesznek valamit és újracsomagolják. Na most ami "olcsó", az általában szar is, az A.Z. ezt kivétel nélkül bizonyítja minden egyes termékével. Régebben azt hittem csak az alkatrészei szarok, de pl. most került hozzám egy A.Z.-s rézspray, hát még egy ekkora ipari hulladékot még nem láttam.
A Mannol annál azért jobb, azokból használok több mindent is, mint mondtam nem rosszak, de semmi extra. Az olajat és hasonlókat az SCT-től veszik, pl. felbontasz egy fékolajos flakont, a zárómatricán ott van az SCT logó rögtön. SCT meg hát, jó-jó, moslékos vödörrel is lehet tüzet oltani, de ha van választási lehetőség (és az mindig van), akkor biztosan nem venném.
Kolléga meg csak Mannolt tesz a Passatjába. Azt mondta, hogy több olajat is kipróbált, és azokat csipegette, ezt meg nem. Motul meg túlreklámozott olaj, de annyival meg nem jobb mint a többi.
Szerintem kérdező nyugodtam megveheted a Mannolt,Suzuki V-Stromos facebook csoportban nagyon eszküsznek rá, jobban mint a Motulra ;)
Nekem semmi bajom a mannol olajokkal.
Fektisztitot is használtam már minden félét és semmi különbséget nem tapasztaltam a 600 forintos mannol és a drága márkás között.
Nekem szimpatikus a mannol.
Aki írta, hogy a Mannol gagyi mert az sct-től veszi az olajat.
Fordulat: Az SCT a mannol anyavállalata, ők a tulajdonosai a márkanévnek. Másképp mondva saját magának fimomítja az sct az olajat és eladja a saját (mannol) márkája alatt. Magyarul a Mannol egy márkanév, a márkanév kezelője pedig az SCT. Szóval nem mástól veszik az olajat, meg átcimkézik. Van gyáruk meg minden, utána lehet nézni Youtubon is, még a mannol olaj készítéséről is van video.
Én több tesztet néztem az olajaikról, minőséginek tűnnek.
Igazából sima motorolajat gyártanak, jó minőségűt de nincs benne végtelen sok adalék mint a Castrolban például. Plusz mivel kb nincsenek márketing költségeik, jók az áraik.
Minőség/ár arányban ha jól tudom dijjakat is nyertek. Néhány tesztben jobb eredményük is lett mint pl: a Castrolnak.
Igazából keress rájuk Youtubon, ott szépen bemutatkoznak mindennel, a gyárral is stb.
Előző vagyok
Akit érdekel itt a gyártásuk bemutatkozó videója:
https://www.youtube.com/watch?v=aKql22W9QU4
Tényleg komolyan veszik, már van verseny csapatuk meg verseny olajuk is. Meg a videóban is látszik, hogy a Mannol tulaja a német SCT vállalat. Szóval az butaság, hogy a Mannol az SCT-től veszi olajat. A Mannol az SCT vállalat tulajdon márkaneve, ezért van SCT felirat a termékeken.
Amúgy aki az Sct-t moslékos vödörhez hasonlította annak mi a gondja vele?
Egy 100%-ban német tulajdonú és telephelyű, magára adó, német vállalat. Semmi rosszat nem tapasztaltam eddig a termékeikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!