Mannol 5w40 motorolajról mi a vélemenyetek? Jó olaj?
Annyira nem új márka, én már vagy 5 éve ezt használom. Egy átlagos középkategóriának tartom. Népszerűségével együtt sajnos az ára is csak nőtt az utóbbi években.
Melyik 5W40-re gondolsz? Én pár éve beleástam magam a témába amikor ezt a viszkozitási osztályt kerestem a járgányomba. Akkor az Elite 5W40-nek voltak a legjobb kenőképességei.
https://www.youtube.com/results?search_query=piotr+tester+ma..
Az utóbbi 3 évben pedig (egy másik kocsiba) ezt az olajat teszem, mert ezt ajánlja hozzá: Mannol 7707 O.E.M. Ford Volvo 5W-30
Egyébként nem kell ezt az olaj dolgot túlmisztifikálni, 10e km elteltével le kell cserélni és teljesen szintetikusat kell használni.
Itt egy olajválasztó amivel kikeresheted a kocsidhoz valót:
A Mannol német cég. Nagyon sokféle gyári minősítésű olajat kever és árul, láthatóan megvan a szaktudás.
Ugyanakkor alig ismert, ellentétben pl. a Shell-el vagy Mobil-lal. Az olajainak kicsi a reklámtartalma és ez látszik az árakon.
És ennek ellenére van tesztnyertes olajuk:
"A Mannol Energy Combi LL a győztes az ár-teljesítmény rangsorban. Ez a legjobb viszkozitású olaj, amely különösen hideg körülmények között jól működik. Az adalékolás is sikeres. Az egyetlen bosszantó dolog az, hogy a címke nem egyértelmű, bár van egy VW kiadás."
Nem ezt a Mannol Energy Combi LL olajat kell rakni az autódba, hanem azt, amelyiknek stimmel a gyári specifikációja. A cikket csak azért linkeltem, mert mutatja a minőséget.
Hyundaihoz én is Mannol 5W-30 olajat használok, évente (8e km) olaj és szűrő (az viszont MANN) cserével.
Sose derül ki, mi lenne ha, de utánaolvasva én ezt preferálom, megbízható minőségnek tartom.
Én használtam mannolt működött vele a gép.
Fekfolyafekbol cseréltem mannolra és feltűnt hogy kis szmotyik úszkálnak benne így azt egyből cseréltem is , nem bíztam benne. Azóta maradok motorolajnal is a drágábbnal nem kockáztatok 3000 Ft érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!