Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik váz a legkönnyebb...

Melyik váz a legkönnyebb súlyú az alábbiak közül?

Figyelt kérdés

Puch TTS acélváz vagy CR-MO csöves acélváz vagy Winora Hi-Ten acélváz.

Kerékpár vásárlás előtt állok, eddig egy régi Csepel City-m volt, amit használtam. Nehéz acél vázas bringát nem szeretnék, félek nem tudnám megszokni. Köszi a válaszokat!

2023. jan. 21. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:
H a súly számít, miért nem aluvázasat veszel? Az acélok közül a CrMo a legkönnyebb, de sok függ a váz kialakításától is. De az alu mindegyiknél könnyebb.
2023. jan. 21. 15:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Még nézelődöm, próbálok választani. Az ár is lényeges, mert százezreim nincsenek rá. (60-70 ezer max.)

Milyen jó aluvázas kerékpárok vannak?

2023. jan. 21. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Hi-ten acélváz dög nehéz! Ha könnyű kerékpárt szeretnél, ezt az ötleted máris elvetheted. Az a Csepel city nem ilyen volt??

A cr-mo vázak ennél könnyebbek.

60-70 ezerért csak használtat kapsz, de pl. Jófogáson ennyiért dögivel vannak aluminium-vázasok is, de szerencse kell hozzá, hogy egy valóban jó állapotút fogj ki.

2023. jan. 21. 17:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A Csepel City nagyon könnyű volt, csak sajnos eljárt felette az idő. Csúnyán lefestették anno, így látványnak sem volt éppen szép... Sokat költöttem rá, sokat javíttattam az elmúlt 10 évben, elég volt.

Igen, kezdek rájönni, hogy ez nem lesz egyszerű.

2023. jan. 21. 19:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Olyan hirdetéseket nézegess, ahol szervízelve, garanciával árulják a használt bringákat (kereskedők). Ebben az árkategóriában elég sok ilyet szoktam látni (alu-vázast is). Magánszemélyektől kockázatosabb vásárolni, vannak akik azt sem tudják mit árulnak (ezzel mondjuk épp jól is járhatsz) vagy 20 évig csak tekerték és rá sem néztek, esetleg a fotó kedvéért lemosták.
2023. jan. 21. 19:31
 6/7 Alex Fly ***** válasza:
Nyilván a Cro-Mo. Tömege kb. megegyezik az aluvázakéval (vagy kevesebb), a kényelme és élettartama pedig többszöröse a másikaknak.
2023. jan. 21. 23:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Tehát Cro-Mo, köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
2023. jan. 22. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!