Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Felületi rozsda a teleszkópon?

Felületi rozsda a teleszkópon?

Figyelt kérdés
Levegős teleszkópom van, nem plázás bringa. Garázsban tartom, vigyázok rá. Pár hónapja nem használtam, pont egy nagy eső után(én is durván eláztam) tettem el. Amúgy másnap elővettem és kivettem a napra száradni. Holnap terveztem volna használni, ma vettem elő. A baj, hogy kicsi felületi rozsdát vettem észre legfelül, a teleszkóp becsúszó részén. Holnap terveztem egyúttal szervízbe is vinni. Ezt meg tudják ott oldani, vagy új teló kell bele?
2022. okt. 9. 10:39
 1/4 MGéza ***** válasza:
Felületi rozsda, az semmi se. Akkor van baj ha kikezdte már a villa anyagát. Ez sima kezelést is alig igényel. Most le, rozsdavédő is fölösleges rá.
2022. okt. 9. 16:40
 2/4 MGéza ***** válasza:
*Mosd le mondjuk WD40-el, mást nem nagyon igényel. Vagy majd a szerviz lekezeli, de ettől még messze nem kukás a teló.
2022. okt. 9. 17:05
 3/4 anonim ***** válasza:

A vakrozsda az inkább csak esztétikai probléma.

WD40-el meg óvatosan fújkálni a teló körül - inkább ne is fújkálj vele sehol. 2-eske mellőzzük a WD40-et a kerékpáros kérdéseknél!

Kérdező vegyél egy kicsi lombfúvót: [link]

Vagy egy ilyent: [link]

(van akkus verzió is ezekből)

Ezekkel seperc alatt le lehet csapatni a vizet a bicóról. Mosás, elázás után én is hasonlót használok. Tök jól ki lehet fújni a vizet a kis helyekről ahova ronggyal már nem ér el az ember. Nem csak a rozsdásodás a gond, hanem a vízkő és az egyéb anyagok amik a víz elpárolgása után a vázon maradnak és nehezen moshatók le. Ha lefúvatod a vizet azonnal, ilyen gond nem lesz többé. Másnapig nem szabad várni, akkor már mindegy.

2022. okt. 10. 09:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Én ilyen durva megázás után csak alaposan szárazra törölgettem a biciklit (lakásban tartom). Bár ez alu-vázas, nem igazán rozsdásodik (teleszkóp meg nincs rajta).

De a régi acélvázas bicajomon is csak kisebb felületi rozsda volt helyenként 20 év után, pedig ő erkélyen is lakott pár évig. Alapos tisztogatás azon is segített.

2022. okt. 10. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!