Királydinnyével (sajnos) sok tapasztalatom van (bár azt ezen a nyáron eddig megúsztam), gesztenyével még nem.
Amerre mostanában járok, beborítják az utat a lehullott (tüskés) gesztenyék, de szinte lepelként, mert az autók kereke szét is placcsantja egy részüket. Nem tudom 10 centinként kerülgetni (megpróbáltam.:) )
Huhh, én is folyton f...ok ettől. :-D A Nagytétényi út melletti bringaúton sok a gesztenyefa, én inkább kimegyek az úttestre.
Eddig még - kopp-kopp - gesztenyétől nem volt defektem. De akáctüske volt már egyszerre 9 db az első gumimban. :-D
2022. szept. 27. 18:51
2/16 A kérdező kommentje:
:( :(
Vadgesztenye-fasoron keresztül vezet az utam (Római-part környéke, mellékutcák), az úttest és a járda is tele van, most a hatalmas eső után hazafelé nem hittem a szememnek.. Pocsolya-gesztenye- pocsolya alatt gesztenye.:)
Ha valakinek van negatív tapasztalata ez ügyben, akkor inkább másfelé kerülök.
2022. szept. 27. 18:58
3/16 anonim válasza:
2: hú, pedig mennyire szeretek én arra bicajozni! De inkább nyáron szoktunk...
2022. szept. 27. 19:00
4/16 A kérdező kommentje:
3: Én minden nap erre tekerek tavasz óta, de királydinnyét nem fogtam még ki. Korábban Újpesten sorozatban.:(
A 'gesztenyerengeteg" viszont most kicsit megrettentett.
2022. szept. 27. 19:08
5/16 anonim válasza:
A gesztenye tüskéje akkor veszélyes, ha meg van már száradva, mert akkor bizony belefúródik az is a gumiba. De mikor ilyen nyers zölden leesik azok nem veszélyesek. Nekem se volt még ilyentől defektem, pedig én is járok ilyen területen. Inkább olyan fordult elő egyszer, hogy a gesztenye pont a fejemen koppant, ami tekerés közben elég meglepő és nem is kellemes, ha magasról esik az ember fejére...ha nem lett volna baseballsapka rajtam tuti felsérti a sima fejbőröm véresre. Szóval inkább felfelé figyelj nehogy te is így járj :D
2022. szept. 27. 19:22
6/16 anonim válasza:
Csak a tubeless! 😎
2022. szept. 27. 19:26
7/16 A kérdező kommentje:
5 : Köszi! :)
6: Tubeless a 25 ezer forintos bringámra..:)
2022. szept. 27. 19:34
8/16 anonim válasza:
Jó, arra nyilván nem! :D De egy löttyel töltött belsővel 3 évig le lenne a gond a defektről, szerintem megéri azt az 5 ezret!
2022. szept. 27. 19:45
9/16 A kérdező kommentje:
Igen, ezt terveztem is, de a szerelő lebeszélt róla, mondván, túl sok haszna nincs és inkább vegyek defektvédett külsőt (két biciklim van, talán többe kerülnének a gumik, mint maguk a bicajok). Hát nem tudom, azért a semminél csak jobb a lötyi, talán megpróbálom.
2022. szept. 27. 20:02
10/16 anonim válasza:
Szerintem a lötty sokkal többet ér, mint a defektvédett külső. Elenyésző mértékben növeli a gördülési ellenállást, ellenben a defektvédős külsővel. A lötty nálam eddig 100%-osan bizonyított tubeless és belsős rendszerben is. Continental Revo Sealant nekem nagyon jól működött belsőben. Gyakorlatilag úgy szedtem be 5-6 tüskét a montimba, hogy nem is tudtam róla. Csak amikor külsőt cseréltem, akkor vettem észre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!