Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Biciklivel balra kanyarodáskor...

Biciklivel balra kanyarodáskor (bicikliút hiányában) behúzódhatok a sáv baloldalára vagy meg kell várnom a jobb szélen míg a mögöttem jövők elmennek?

Figyelt kérdés
2022. aug. 29. 17:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Biztos, hogy nem csalinkáznék az út közepén, én a helyedben megvárnám amíg elmennek a mögöttem lévők.
2022. aug. 29. 17:49
 2/17 anonim ***** válasza:
Az úttól függ. Ha főút akkor nem sorolhatsz be középre a kanyarodáshoz és nem is tekerhetsz át az úton. Lehúzódsz jobbra és alkalmas időben áttolod.
2022. aug. 29. 18:41
 3/17 anonim ***** válasza:
44%

Ha jobb oldalon akarsz maradni, akkor gyakorlatilag be kell menned a jobb oldali utcába és onnan mész majd át egyenesen.

A legrosszabb megoldás, ha az út jobb oldaláról kanyarodsz balra!

Be kell húzódnod balra és onnan kanyarodni.

És igen, sajnos megmaradt a "balra kanyarodni tilos" szabályból annyi, hogy főútvonalról nem szabad bringával balra kanyarodni. Az viszont nem igaz, hogy nem tekerhetsz át! Áttekerhetsz!

2022. aug. 29. 19:47
 4/17 anonim ***** válasza:

Én meg szoktam várni a jobb szélen, hogy elmenjenek a mögöttem haladók (nézem a tükörben), de kézzel jelzek, ha több autó is jön. Nem nagy forgalmú utakon tekerek (egy sávos), erre nagyon segítőkészek az autósok. Volt, hogy még csak hátranéztem és láttam, hogy már lassított is a mögöttem jövő.

Ha necces a helyzet, előfordul, hogy behajtok jobbra egy mellékutcába és onnan keresztezem a főutat. Még neccesebb helyzetben lemászok a bringáról és áttolom.

2022. aug. 29. 20:43
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak lakott területen kívüli főúton nem sorolhatsz be, ott le kell szállni és áttolni (KRESZ 54.§. 4.). Máshol ugyanúgy kanyarodsz, mint autóval. Persze figyelned kell erősen, mert sok a gyökér autós, akik akkor is megelőznek, amikor már jelzed a kanyarodási szándékodat.
2022. aug. 29. 21:41
 6/17 anonim ***** válasza:

" Csak lakott területen kívüli főúton nem sorolhatsz be"

Én is így tudom.

2022. aug. 29. 22:01
 7/17 Alex Fly ***** válasza:
KRESZ 31.§...
2022. aug. 29. 23:46
 8/17 anonim ***** válasza:
Én behúzodok balra a kanyarodó sávba (ha van és ahol járok ott van) mintha mise történt volna haladok tovább.
2022. aug. 30. 10:41
 9/17 A kérdező kommentje:
A lakott területen kívül lévő főutat tudom, hogy ott nem lehet, én lakott területen belülre gondoltam, akár főút akár egyenrangú kereszteződésnél. Én személy szerint úgy szoktam, hogy elkezdek jelezni és gyors hátrapillantással megnézem mennyire van közel a mögöttem lévő illetve hogy nem e kezd már bele az előzésbe. Ha még elég távol van, akkor behúzódok baloldalra, ha már nagyon rajtam van akkor inkább visszalassítok, elengedem és utána sorolok be.
2022. aug. 30. 13:40
 10/17 anonim ***** válasza:
Ajánlom a tükör használatát, nagyon hasznos! (Még akkor is, ha esetleg hülyén is néz ki..)
2022. aug. 30. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!