Mit gondoltok? Milyen ár sávban kéne gondolkozzak, ha komolyan szeretnék tekerni a jövőben?
Egyik nap kipattant a fejemből, hogy menjünk el a családdal és tekerjük körbe a Velencei tavat. Ez meg is történt múlt szombaton.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire élvezni fogom. Talán még rövidnek is éreztem azt a 30km-t. Annyira megnyugtatott az, hogy csak tekerünk és kicsit nem foglalkozunk semmivel. Csak mész, nézelődsz és közben jól esik a mozgás. Mondjuk sohasem volt nagy kötődésem biciklikhez. Bár általános iskolás koromban csak az miatt vártam a reggeleket, hogy tekerhessek az iskolába, aztán utána meg azt, hogy haza. Szóval lehet, hogy mindig is szerettem tekerni, csak nem volt rendszeres. Meg az is biztos sokat számított, hogy nem egy mezei kerékpárral kellett megtenni a tó körüli távot.
Amúgy bérelve lettek a biciklit. CTM Stark nevet viseltek. Egyedül az ülése nem volt kényelmes, amúgy elég jól nézett ki. A túra után el is kezdtem azon gondolkozni, hogy, ha majd gyűjtök rá elég pénzt veszek egy "drágább" saját biciklit. Azt nem kérdezem meg, hogy megéri-e, mert magadba fektetni mindig megéri és szerintem ez biztos megérné.
Viszont én azért utánanéztem és vannak elég "vad" kinézetű, sportos bringák. Koromból adódóan (18) nyilván ezek tetszenek a legjobban.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen ár sávban kéne nézegetnem ezeket, ha oda jutok majd, hogy vennék egyet. Illetve ilyen "komoly" kerékpárokra mennyire kell majd sokat ráköltenem használat során?
Mi a cél?
Vad tekerés az erdőben vagy inkább lazulás a tó ķörül?
Az első dolog tényleg az, hogy hol is szeretnél tekerni.
Kezdjük ott, hogy hol laksz! Mert hiába szeretnél montizni, ha a Hortobágy közepén élsz.
Az igazán komoly bringák 1 millió felett vannak.
De teljesen felesleges neked most ennyit költened.
Vannak hegyek a környéken? Ki akarsz menni terepre?
Vagy csak tükörsima aszfalton mennél?
Amúgy a nyereg persze, hogy kényelmetlen volt, mert nem vagy hozzászokva a tekeréshez és 1 mm és sokat számít a nyeregmagasságnál.
#3: Ez teljesen így van. Plusz hozzászoksz valamihez és ha variálsz akkor egyből más a komfortérzet. Én pl lejjebb engedtem a nyerget, hozzászoktam, emeltem egy centit és nem találtam a helyem.
Kérdező: Mennyi pénzed van rá? 200 körül ilyen hobbi cross-trekking kategóriában inkább használtat, leginkább cégtől, például:
Új darabokat, normális felszereltséggel 300k környékén érdemes nézegetni, de azokhoz is kell még némi befektetés, ha rendszeresen fogod használni.
A lényeg a felszereltség és az egyes alkatrészek minősége.
Tehát, hogy mi van az alkatrészekre írva.
Pl shimano márkán bellül én acera felszereltség alatt nem vennék újat, használtat pedig deore alatt.
1. Eldöntöd milyen típist szeretnél
Nos ez lehet szimpátia vagy praktikusság alapján.
Van olyan aki mtb-t használna sík aszfalton is, mert azt szereti.
De aki komolyan bringázik az nyílván az útvoszonyoknak megfelelőt választja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!