Kerékpár felninek van kötelező, vagy ajánlott "haladási iránya"? Mert én a felnin nem látok semmi olyan jelzést, mint amilyen a gumiköpenyen van.
Figyelt kérdés
Illetve: hogy lehet az, hogy egy defektes belsővel még elmegyek vagy 15-30 km-t? Vasárnap történt, hogy leekertem hatvan kilométert és a végén még kemény volt a gumi, de másnapra teljesen leengedett. Kivettem, megnéztem - tényleg defektes volt. Persze lehet, hogy pont az utolsó méteren lett defektes, de már többször történt velem ilyen.2022. aug. 2. 16:20
1/6 anonim válasza:
Nincs forgásiránya a felninek. Van olyan, hogy lassú defekt, amikor több óra kell, hogy leengedjen a gumi.
2/6 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen defekttel, sőt mikor felpumpáltam, tudtam menni úgy, hogy nem eresztett, csak mikor megálltam. Egyszerűen azért, mert egy nagyon kicsi lyuk volt a belsőn, ha ráültem a bringára, a lyuk ráfeszült a külsőre, így nem tudott ereszteni, ha leszálltam, volt neki rés ereszteni.
3/6 anonim válasza:
A felninek nincs forgásiránya.
Lassú defekttel nagyon sokáig el lehet menni. A tekerés csak pár óra, aztán egy fél napot áll a bringa. Nem csoda, hogy leereszt. És valószínűleg nem is az első méteren kaptad a defektet.
4/6 anonim válasza:
3:
2-es vagyok. Nem csak ez. Amit leírtam esetet, ott 10 perc állás után teljesen leeresztett, viszont fél óra tekerés alatt szinte semmit, az általam említett jelenség miatt.
5/6 anonim válasza:
Léteznek aszimmetrikus felnik. Mivel azt egyféleképp lehet befűzni, a forgásiránya is adott. De nem a forgás iránya a lényeg, hanem a küllők bekötésébek pozíciója.
6/6 anonim válasza:
A felninek nincs,bár lebetne ha nagyon akarnák de kinek?
A befüzőtt keréknek viszont van iránya amenyiben az hátsó kerék vagy tárcsafékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!